Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV USPJEH

Veliko priznanje: Trojica vatrenih su u prestižnom izboru 100 najboljih svjetskih nogometaša

Kopenhagen:  UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska
Luka Stanzl/PIXSELL
26.01.2023.
u 16:26

Hrvatski nogometaši su na cijeni nakon što su u Kataru ostvarili još jedan velebni uspjeh i uzeli svjetsku broncu

Ugledni britanski The Guardian svake godine napravio vlastitu listu najboljih svjetskih nogometaša, tako su uradili i za 2022, godinu, a tri naša reprezentativca pronašla su svoje mjesto. Popis još nije konačan, ostaje za vidjeti tko se smjestio u najboljih 10 igrača na planeti, a Livaković, Brozović i Gvardiol imenovani su među 90 imena. 

Joško Gvardiol zauzeo je odlično 31. mjesto, Marcelo Brozović 68. mjesto, a Dominik Livaković je 71. na listi Guardiana. Ostaje za vidjeti što će biti s Lukom Modrićem, postoji mogućnost kako će hrvatski kapetan ući u najuži izbor, odnosno među TOP 10 nogometaša. 

- Ako želite jednu statističku kategoriju koja opisuje Brozovića, ona je došla na kraju hrvatskog remija s Japanom u Kataru. Pretrčao je 16.7 kilometara, više od bilo kojeg igrača na svjetskim prvenstvima. Prethodni rekorder? Također Brozović, sa 16.3 km u polufinalu SP-a protiv Engleske. Njegov neumorni rad bio je ključan faktor na putu Hrvatske do trećeg mjesta te u domaćim uspjesima Intera - piše Guardian za Brozovića. 

- Gvardiol je očito bio najbolji branič na Svjetskom prvenstvu i velik dio iznenađujućeg trećeg mjesta Hrvatske na turniru. Dalićeva momčad poznata je po iskustvu, no njezin mladi stoper, koji je proslavio 21. rođendan ovog tjedna, ukazuje na svijetlu budućnost. Nakon što se godinama žalilo za nedostatkom vrhunskih stopera, novu generaciju predvodi Gvardiol. Snažan je i pribran u obrani s četvoricom ili trojicom, više je nego sposoban odigrati i lijevog beka. Njegov klub RB Leipzig sjedi na rudniku zlata. Gvardiol je novi na ovoj listi, no na njoj će sigurno boraviti godinama - komentar je o Gvardiolu. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije