Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sljedeći utorak počinje najelitnije nogometno klupsko natjecanje

Velikani dijele 300 milijuna eura

nog-velikani-txt.jpg
import
11.09.2006.
u 12:03

Zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu s nestrpljanjem broje posljednje sate do početka Lige prvaka, najprestižnijeg svjetskog klupskog nogometnog natjecanja. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li prošlogodišnji prvak Barcelona moći ponoviti uspjeh.

U Barcelonu su došli Zambrotta, Thuram, Saviola i Godjohnsen, a najjača snaga joj je ponajbolji nogometaš današnjice Ronaldinho. Njegova će se momčad u skupini A za ulazak u drugi krug boriti s Levskim, Werderom i Chelseom. Katalonci će se tako opet suočiti s dobro poznatim engleskim protivnikom.

Prvi poticaj antagonizmu između ta dva kluba dao je Ronaldinho istaknuvši da Chelseu ne smatra najtežim suparnikom u skupini. - Kvalitetnija smo momčad od Chelseae, naš najteži suparnik u skupini bit će Werder - istaknuo je Ronaldinho. U sezoni elitnog europskog nogometa posebnu dimenziju čitavom spektaklu daje vrtoglavi ples milijuna eura. Uefini čelnici od Lige prvaka očekuju dobit od oko 750 milijuna eura, čak 140 milijuna više nego prošle sezone. Klubovi, njih 32, podijelit će približno 300 milijuna eura.

Početni bonus svakoj momčadi iznosi dva milijuna eura, a za svaku utakmicu u skupini inkasirat će 400 tisuća eura. Svaka pobjeda u skupini bit će honorirana sa 600, a neodlučeno s 300 tisuća eura. Ulazak u drugi krug jamči 2,2 milijuna eura, četvtrtfinalisti će dobiti po 2,5, a polufinalisti po 3 milijuna eura. Osvajač Lige prvaka bit će nagrađen sa 7 milijuna, dok će pobiješeni u finalnom dvoboju dobiti utješna 4 milijuna eura.


Lyon opet s Realom

Kuglice pri ždrijebu Lige prvaka i ove su godine htjele da u istoj skupini igraju madridski Real i Lyon. Francuska momčad prošle je sezone uvjerljivom pobjedom u Lyonu (3:0) nad kraljevskim klubom stekla simpatije nogometne javnosti. U skupini E, osim dva spomenuta kluba, još će igrati kijevski Dinamo i bukureštanska Steaua. (žj)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije