Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA 132 STRANICE

Večernjakov specijal o Draženu je na kioscima, sačuvajte si kolekcionarski primjerak

Foto: Drago Havranek, Grafika: Zoran Birman
1/3
10.06.2023.
u 07:47

O Draženu u Večernjakovu specijalu govore i njegovi treneri i prijatelji, i to anegdotalno, iz čega se vidi da je taj neodoljivi sportaš bio i kralj smicalica. A donosimo vam i priču iz Košarkaške kuće slavnih, u koju je Dražen uvršten posmrtno 2002., i to u klasi Magica Johnsona.

Ovih se dana u medijima jako puno govorilo i pisalo o legendarnom Draženu Petroviću i njegovu tragičnom stradavanju prije 30 godina koje se smatra najtužnijim danom u hrvatskom sportu. Jer, nezaboravni košarkaški Mozart napustio nas je u naponu snage, s 28 godina.

O Draženu i njegovoj nezaboravnoj karijeri pisali smo naveliko i mi u Večernjaku, a za sve one koji vole imati svoj kolekcionarski primjerak izdali smo i specijal na 132 stranice. Ako ga niste nabavili u paketu s našim nedjeljnim brojem, od subote ćete imati priliku nabaviti ga na kioscima za 3,85 eura.

Kako stoji na naslovnici specijala, priča je to o vođi jednog naraštaja, kapetanu koji je okupljao, idolu koji je osvojio tisuće ljubitelja sporta, malom iz Šibenika sa zaraznim osmijehom, ali i NBA zvijezdi.

Jedini je to hrvatski sportaš kojeg su navijači nosili na ramenima od dvorane do stana. Jedini koji je tijekom svojih zagrebačkih dana bio popularniji i od najvećih nogometnih zvijezda, sportaš koji je osamdesetih košarku u Hrvatskoj učinio popularnijom od nogometa, što se danas čini nemogućim.

Uz uobičajena poglavlja koja prate njegovu karijeru (šibenska priča, Cibona, Real, NBA epizode plus reprezentacije Hrvatske i SFRJ), ovaj specijal nudi i neke posebnosti. A u tu kategoriju svakako svrstavamo proslov koji je napisao Draženov nećak Marko Petrović, inače vodič u Draženovu muzeju. Dodatna je vrijednost i pogled sa znanstvene katedre, profesora emeritusa Dragana Milanovića, najvećeg autoriteta teorije treninga u Hrvatskoj, ali i Draženova prvog osobnog trenera. Ako vas zanima tajna Draženovih treninga, onda taj tekst svakako trebate pročitati. Baš kao i intervjue s njegovim bratom Aleksandrom i majkom Biserkom koja otkriva i tko su bile Draženove najveće ljubavi.

O Draženu u Večernjakovu specijalu govore i njegovi treneri i prijatelji, i to anegdotalno, iz čega se vidi da je taj neodoljivi sportaš bio i kralj smicalica. A donosimo vam i priču iz Košarkaške kuće slavnih, u koju je Dražen uvršten posmrtno 2002., i to u klasi Magica Johnsona.

Foto: Drago Havranek, Grafika: Zoran Birman

Komentara 1

DU
Deleted user
03:06 10.06.2023.

Dražen je bio dobar košarkaš u Europi, ali u NBA je bio srednje prosječan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije