Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA – LETONIJA

Večerašnja utakmica susret je visokog rizika za HNS. Na kocki su ugled vatrenih i financijski prihod

Hrvatska primila medalje za drugo mjesto u Ligi nacija
Marko Lukunic/PIXSELL
08.09.2023.
u 07:00

Naime, od ovoga ljeta na snazi je dvogodišnji Uefin rok kušnje za HNS: naprave li naši navijači bilo kakav verbalni diskriminatorni ispad prema bilo kojemu akteru (momčadi, igraču, sucu, organizaciji) utakmice, u ovom slučaju na susretu Hrvatska – Letonija, naša reprezentacija sljedeću domaću kvalifikacijsku utakmicu igrat će bez publike.

Kvalifikacijska utakmica Hrvatska – Letonija susret je visokoga rizika za Hrvatski nogometni savez. Na kocki je ugled reprezentacije i Saveza, ali i financijski prihod od sljedeće domaće utakmice vatrenih – 12. listopada s Turskom u Osijeku.

Naime, od ovoga ljeta na snazi je dvogodišnji Uefin rok kušnje za HNS: naprave li naši navijači bilo kakav verbalni diskriminatorni ispad prema bilo kojemu akteru (momčadi, igraču, sucu, organizaciji) utakmice, u ovom slučaju na susretu Hrvatska – Letonija, naša reprezentacija sljedeću domaću kvalifikacijsku utakmicu igrat će bez publike. Eventualni negativni efekt današnje utakmice i izvješće delegata koje nam ne bi išlo u prilog bili bi golem udarac za Osječane i sve Slavonce koji se spremaju u listopadu u Opus Arenu, na najjaču utakmicu ovoga ciklusa. Naravno, i HNS bi bio uskraćen za zaradu od prodaje ulaznica za taj spektakl s Turcima.

VEZANI ČLANCI:

Uefina kazna posljedica je nekontroliranih uvreda koje su na račun suca na utakmici Lige nacija Hrvatska – Nizozemska u Rotterdamu izvikivali hrvatski navijači, pa je na snazi i zabrana prodaja ulaznica za hrvatske navijače na prvoj idućoj gostujućoj utakmici u Uefinu natjecanju, a to je ona u Erevanu s Armenijom 11. rujna.

Inače, stadion na Rujevici je rasprodan, utakmici će nazočiti 8152 gledatelja, bez letonskih navijača koji nisu ni pokazali interes za dolazak u Rijeku. Letonci će na tribinama imati svoju službenu delegaciju i goste Saveza.

Hrvatska je na Rujevici odigrala sedam utakmica, u njima nikad nije bila poražena (ima pet pobjeda i dva remija), kao ni na Kantridi u 11 utakmica (10 pobjeda, 1 remi). Zlatku Daliću Rujevica je na neki način sretno mjesto – nakon remija s Fincima na ovome stadionu u listopadu 2017. godine, Livnjak je postao novi hrvatski izbornik. A u studenome 2019. pobjedom nad Slovačkom s 3:1 ovdje je osigurao plasman na Europsko prvenstvo 2020. 

Komentara 11

OK
OkošBokoš
08:36 08.09.2023.

Dalić i ova generacija i generacija Rusija 2018 naravno, to su ljudi koji su postavili stvari na svoje mjesto, vrlo jednostavno, ljudski, bez politike, domoljubljem, pravim odnosom, poštenjem, uvijek nekome smeta nešto, opet nas hoće gurnut u stranu jer Hrvata nema puno, ali Hrvatski kraljevi su dokazali 100 puta i opet će, da je taj njihov stav i pravi put koji pobjeđuje, repka je emocija, iznad svih Hrvatska Bravo dečki, vi ste svjetlo Pozdrav iz Osijeka

ZM
zmik
09:25 08.09.2023.

Bitno je pripaziti na "isušitelje močvare" Jovanovića i Ostojića, pa će sve proći u redu,

AB
abram
08:32 08.09.2023.

Samo da ne dodje torcida

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije