Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO SMO NAUČILI
Povratak na članak

Vatreni u problemima: Nemamo lijevog beka, džokera s klupe, ali ni golgetera za SP

Dalić do početka prvenstva mora postići to da Hrvatska oba poluvremena može odigrati na razini onog prvog prekjučerašnjeg. Pred izbornikom su tako sljedećih dana brojne teške odluke.

Komentari 55

Avatar anlaser
anlaser
07:53 05.06.2018.

Šta novinar nije naučio iz ove utakmice? Utakmica se igra dok ne završi (93 minute ovaj puta).

VL
AP
apathylolz
12:04 05.06.2018.

Naucili smo po tko zna koji put da nasi novinari nemaju pojma o nogometu.Jedino sto se moze realno gledati iz utakmice sa.Brazilom je prvo poluvrijeme u kojem smo bili bolji po SVIM stranim medijima.U drugome sa toliko zamjena nemozes niti ocekivati neku igru,vise se stajalo nego igralo.I svi to kuze osim nasih "strucnjaka" koji vjerojatno nije ni vidio loptu i zivotu pa sad pametuje tu

VL
DU
Deleted user
09:27 05.06.2018.

biti će jako teško proći skupinu, od Šukera i brazilca Dudu-a nismo imali rasnog golgatera koji zabija kad treba. To je glavni razlog zašto nismo u stanju dalje, nije badave cijena golgetera otišla u nebo....sada će real bubnuti 250m za brazilca. Može se drugačije, ali ne u hrvatskom nogometnom mentalnom sklopu koji se sastoji od pojedinaca i "veličina", može se bez rasnog golgatera kao što je island odradio, čistom ekipnom homogenom igrom, ali to hrvatska ne zna i nikada nije znala, badave ti modrić kada u špici nema ronalda ili balea, jedan manđo na žalost nije dorasao takvoj ulozi bez obzira na njegovu želju i zalaganje.....

VL
IN
Intelegantan
08:47 05.06.2018.

Tko god svoju igru ne podredjuje kolektivu ,treba ga istjerati iz Reprezentacije ,to se prvenstveno odnosi na Kramarica ,Kovacica i Pjacu.Mislim da je Kalinic bolji glman od Subasica kojem je rizik vratiti loptu,jedan njegov kiks moze nas izbaciti sa takmicenja.Odbrana je dobra jedino treba vidu na mjesto Lovrena a Lovrena povuci na beka ,koji ne stoji 10 metara,kao Vida, od protivnika koji prima slobodno lopte.U napadu Mandzukic (borben i kolektivan igrac) za razliku od Kramarica,Rebic i Perisic a iza njih trojice Modric i Pjaca (uz ozbiljno upozorenje Pjaci da je nogomet timski sport.Dakle:golman Kalinic,bekovi:Vrsaljko i Lovren,half linija :Badelj ,Corluka i Vida,malo naprijed Rebic Modric i Pjaca a u spici Perisic i Mandzukic,eventualno umjesto nekog od ova 4 (osim Luke)jos pridodati Kalinica .Kramarica na klupu dok ne shvati da je nogomet timski sport.

VL
IN
Intelegantan
08:51 05.06.2018.

Pardon ,u svom predhodnom komentaru sam zaboravio Rakitica ,dakle Rakitic umjesto Pjace

VL
BU
Bubalamala
10:55 05.06.2018.

Zašto ne Mandžo ?

VL
KR
krampus9
10:19 05.06.2018.

Nijemci vode samo dva napadača i deset veznih i dace vise golova od nas

VL
DJ
djobu68
08:54 05.06.2018.

Karlo truje kao i obicno zlo mu je jer je vidio da se s nasim najboljim igracima mozemo ravnopravno nositi s Brazilom. Jasno je da ulaskom Kovacica i Bradarica se igra raspala jer Kovaciceva nogometna inteligencija nije 1 vec 0 i zato ce biti na klupi. Brozovic s ovom dvojicom jednostavno nije mogao nista pokazati a da je bolji igrac od njih je neupitno. Jasno je da Brazil ima vrhusku klupu ali koliko timova to ima? Mozda 2 ili 3. Protiv Nigerije bi trebali igrati 3-4-3 jer smo u vezi klasu iznad njih. Znaci Vida-Lovren_Vrsaljko u sredini Brozovic,Rakitic,Badelj,Modric i naprijed izabrati tri od pet( Perisic,Mandzukic,Kramaric,Rebic,Pjaca).

VL
JU
jup
17:33 05.06.2018.

kad trebate primiti gol stavite Jedvaja i nema problema

VL
Avatar zagorac2
zagorac2
08:14 05.06.2018.

mi imamo Modrica Mandjukica, Lovrena, i to bi bilo sve kaj mi imamo sa time koliko god je Modric velik on ipak nije ni vodja ni strjelac a ostalo je ipak neki prosjek koji igra u rusiji ili nekim drugimm drzavama van evrpske klase a to je ipak druga, treca klasa koja nije nekaj i mislim da necemo proci grupu i da cemo izgubit sve 3 prve utakmice ili mozda uspjet izvuci neko nerjeseno ali ne vjerujem i mislim da je gospodin Dalic na nivou Hajduka ali i to nije tocno jer hajduk ipak je uvjek treci a on ce biti mislim posljednji, i stvarno bi mi bilodrago da grijezsim i da se moram izvinut svim vama koji cete sad da me popljujete i izvrijedjagte

VL
Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
12:13 05.06.2018.

A zašto ne Perišića na lijevog beka protiv Nigerije i Islanda? Rebić je naš najjači ofenzivac i jedan od najbržih igrača uopće. Ne bi ga trebalo previše zamarati defanzivnim zadaćama. Zato Rebić na lijevom boku. Kramarića na desnom a Mandžuu pokušati u sredini i onda roširati da bi se zbunio protivnik. Sve ostalo je OK. Međutim, trebali bi igrati manje na posjed a više na pressing i kontra napade. Imamo vrlo brze igraće i izuzetno inteligentne veziste (Modrić, Rakitić), Amerikanci bi rekli idealni Quaterbacks njih dvojica. A Rebić je running back prve kategorije. Treba to iskoristiti. Treba postaviti momčad prema sposobnosti igrača a ne obrnuto. Posjed ne možemo igrat jer imamo samo dva igrača koji to znaju. Njemci imaju barem 6 (zato nemaju praktično napadače, pogotovo ne brzance) a Španjolcima je to u krvi, oni su taj stil uostalom i izmislili. Pa i Argentinci i Brazilci znaju bolje od nas. Nema smisla igrati na posjed protiv onih koji su bolji od nas u tom segmentu. Znači pressing i kontra napad je naša igra. Tako smo otprilike igrali i 98 jer je Ćiro shvatio da posjed ne možemo izdržati 90 minuta. 60-70 minuta posjeda je pre malo: Svi veliki će nas rasturit u zadnjim 20 minuta. Izgledati 70 minuta kao svjetski prvak a 20 minuta kao smušeni amater, ne valja.

VL
Avatar white socks
white socks
09:28 05.06.2018.

Svaki normalan trener bi ovu utakmicu iskoristio testirati lijevog beka. Dao bi jedno poluvrijeme Pivariću, jedno Stiniću i odlučio. No Dalić je hajdukovac...

VL
DH
dalibor.hren
10:53 05.06.2018.

A kaj onda imamo?

VL
DE
derin
14:53 05.06.2018.

Zasto Dalic Modrica, najboljeg centralnog veznog na svijetu i naseg najboljeg igraca stavlja na krivu poziciju, gdje je odvojen od igre. Ponavlja propali Štimcev eksperiment. Modrica na centralnog, Rakitića naprijed. Strinic beka, a manzdo napad.

VL
LJ
ljudevitus
16:12 05.06.2018.

Dragi Karlo, sjećaš li se ti europskog prvenstva 2004? Grčka je u grupi dala 4 gola i primila 4. Prošli u četvrtfinale kao drugi. I do naslova prvaka im je trebalo točno 3 gola! Jedan Francuskoj, jedan Češkoj i jedan Portugalu. Toliko o zabijanju golova. Nogomet je više od golova ;)

VL
CA
Cafa
12:04 05.06.2018.

Možeš ti stavljati u špicu koga hoćeš ako mu nisi izradio plan kako da zabije. A nisi.

VL
DU
Deleted user
11:02 05.06.2018.

Prije nekoliko dana izjavili da će biti prvaci svijeta.

VL
DE
derin
14:53 05.06.2018.

Zasto Dalic Modrica, najboljeg centralnog veznog na svijetu i naseg najboljeg igraca stavlja na krivu poziciju, gdje je odvojen od igre. Ponavlja propali Štimcev eksperiment. Modrica na centralnog, Rakitića naprijed. Strinic beka, a manzdo napad.

VL
Avatar cera
cera
08:04 05.06.2018.

Sa ovoliko datih golova ja nas vidim u finalu!!!

VL
LU
lunar777
10:52 05.06.2018.

Opet Ledinski sa svojoj trologijom...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.