Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKO TEŠKA SITUACIJA

'Vatreni' tužio svoj klub i vrijeđao u izjavama, sad ga ne želi čak ni hrvatski trener

Hrvatska nogometna reprezentacija na treningu Dohi
Igor Kralj/PIXSELL
30.06.2022.
u 18:11

- S Marinom smo intenzivno razgovarali. Htjeli smo da malo bolje promisli o tim stvarima, no intervju je pokazao da to nije napravio - rekao je prije nekoliko mjeseci sportski direktor Wolfsburga Marcel Schafer.

Povremeni hrvatski nogometni reprezentativac Marin Pongračić (24) našao se u jako teškoj situaciji nakon što je istekla njegova posudba iz Wolfsburga u Borussiju Dortmund. 

Naime, pri odlasku na posudbu u Dortmund, Pongračić je službeno tužio Wolfsburg zbog neisplaćenih bonusa, a također je u jednom intervjuu i javno kritizirao klub. Podsjetimo se na izjave.

- Počeli su slati faksove klubovima. Tada sam shvatio da su htjeli da se maknem kako bi napravili mjesta za druge. Odvratno. Kad smo igrali 11 na 11 na treningu, odjednom više nisam sudjelovao. Ludio sam, htio sam otići do Van Bommela (tadašnji trener) i zgrabiti ga. Ali ne ide to tako, moraš sjesti s njim i razgovarati kao političar - rekao je Pongračić na platformi Twitch.

Ova izjava je tada šokirala njemačku javnost, gdje su nogometaši uglavnom poznati po maksimalno korektnom i opreznom izražavanju u javnosti, a prema njemačkim standardima, ove izjave su bile sve samo ne to.

"Pongračić se vraća u Wolfsburg, u kojem nema budućnost. Wolfsburg u petak očekuje dolazak Pongračića. Bit će tretiran poput ostalih. U petak i subotu proći će obavezne testove, nedjelja je slobodna, a u ponedjeljak kreću ekipni treninzi", stoji u njemačkom Kickeru, s daljnjim objašnjenjem:

"Pongračić ima velik potencijal, ali predstavlja rizik. Točnost i disciplina u prošlosti mu nisu bile jača strana", piše u njemačkom listu. 

Hrvatskog stopera su proteklih mjeseci kritizirali i sportski direktori Wolfsburga, odnosno Dortmunda, ujedno i igračke legende tih klubova Marcel Schafer i Sebastian Kehl.

- S Marinom smo intenzivno razgovarali. Htjeli smo da malo bolje promisli o tim stvarima, no intervju je pokazao da to nije napravio - rekao je prije nekoliko mjeseci Schafer.

- Neke Marinove izjave su apsolutno neprimjerene, a neke i nisu istinite. Razgovarali smo s njim, ali ne znam je li to imalo efekta - rekao je Kehl.

Tako Borussia nije aktivirala otkupnu klauzulu od devet milijuna eura, a prema stavovima uprave kluba nema mjesta ni u Wolfsburgu, bez obzira na to što je novi trener Vukova njegov sunarodnjak, bivši izbornik i kapetan naše reprezentacije Niko Kovač.

Međutim, problem je što nijedan klub u svijetu trenutno nije zainteresiran za Pongračića, barem ne za spomenuti iznos odštetne klauzule.

"Loša vijest za one koji Pongračića ne žele vidjeti u Wolfsburgu je da za njega trenutno nema ponuda", zaključno stoji u njemačkom Kickeru.

Komentara 4

ST
sttipe
19:21 30.06.2022.

Kako bi dobro doša Hajduku, barem na posudbu...

KL
Klokan
21:36 30.06.2022.

Mali drži se jer sada si protiv stroja jednog sustava. Uspijet ćeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije