Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIFA LJESTVICA

Vatreni nastavili pad, ispred su čak i Amerikanci: Na vrhu došlo do očekivane promjene

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Bugarska
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
31.03.2022.
u 15:00

Italija, aktualni europski prvak, ali i momčad koja se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo, trenutačno je šesta.

Na najnovijoj ljestvici Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) hrvatska reprezentacija je zabilježila blagi pad te je skliznula s 15. na aktualno 16. mjesto.

Promjena se na novoj ljestvici dogodila i na samom vrhu pa je tako trenutačno najbolja svjetska reprezentacija po ljestvici Brazil. Dugo vremena vodeća Belgija sada je na drugom mjestu, dok Top 5 zatvaraju Francuska, Argentina i Engleska.

Italija, aktualni europski prvak, ali i momčad koja se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo, trenutačno je šesta, dok su među deset najboljih još Španjolska, Portugal, Meksiko i Nizozemska.

29.03.2022., Katar, Doha - Prijateljski turnir na kojem nastupaju Katar, Bugarska, Slovenija i Hrvatska priprema je za nadolazece Svjetsko prvenstvo. Prijateljska nogometna utakmica na stadionu Education City, Hrvatska - Bugarska. Zlatko Dalic Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ispred Hrvatske još se nalaze Danska, Njemačka, Urugvaj, Švicarska i SAD-e. Poznate su i sve jakosne skupine uoči ždrijeba Svjetskog prvenstva. Ždrijeb će se održati u petak.

Prva jakosna skupina: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska i Portugal

Druga jakosna skupina: Meksiko, Nizozemska, Danska, Njemačka, Urugvaj, Švicarska, SAD i Hrvatska

Treća jakosna skupina: Senegal, Iran, Japan, Maroko, Poljska, Srbija, Južna Koreja i Tunis

Četvrta jakosna skupina: Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador te pobjednici utakmica Peru - Australija ili UAE, Kostarika - Novi Zeland i Wales - Škotska ili Ukrajina.

Foto: FIFA

Komentara 4

IS
istina00
15:17 31.03.2022.

fino nazadujemo pod dalićem...da nema u repki 3 igrača svjetske klase kao modrić, kovačić i brozović, sad bismo bili ispod 20.mjesta

MO
modovisisajteMaraschino
15:09 31.03.2022.

bolje biti autsajder... i u Francuskoj i u Rusiji smo bili autsajderi pa došli do finala.

DU
Deleted user
22:18 31.03.2022.

Koja ljestvica, uooopce nije kako se financijski vise isplati. Zamisli ovi spuse od Kostarike 2-0 lmao i dobe bodova da prestignu nekoga. Hrvatska nebi spusila od Kostarike 2-0 ni u da igramo 100 utakmica. Smijurija, ovaj svijet je cijeli voden parama i ulizicama, jad i bijeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije