Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izabran kamp

Vatreni iz Normandije kreću 
u pohod na europski naslov

Kamp
Foto: VL
1/3
20.02.2016.
u 14:00

Čačić je dugo dvojio između kampa u Bruzu pored Rennesa i ovog u Deauvilleu, a u posljednji trenutak u izboru je bio i smještaj u Toulouseu. Međutim, Čačić je krenuo stazama pobjedničke strane u Drugom svjetskom 
ratu.

Tamo gdje su udareni temelji završetka Drugog svjetskog rata Hrvatska će udarati temelje uspjeha na prvenstvu Europe. Ante Čačić za svoju bazu izabrao je Normandiju, maleno turističko mjesto Deauville, grad na ušću rijeke Seine. Tog 6. lipnja 1944. godine započela je invazija na Normandija u kojoj je sudjelovao preko tri milijuna vojnika i kao takva ostala je zabilježena u povijesti.

Istog dana, tog 6. lipnja, ali 72 godine kasnije Čačić bi se trebao iskrcati u hotelu Barrière du Golf u kojem će tražiti mir za utakmice protiv Turske, Češke i Španjolske i tamo započeti svoj trenerski “dan D”. Zanimljivo, Deauville je bio opcija Nike Kovača, Čačić je samo potvrdio njegov izbor. Srna, Modrić, Rakitić i društvo uživat će u blagodatima ljetovalište u koje desecima godina dolaze pariški bogataši. Deauville je omiljena destinacija onih Parižana dubljeg džepa, koji žele pobjeći od gradske vreve i uživati na pješčanoj plaži nazvanoj “kraljica Normandije”. Taj gradić na obalama Atlantskog oceana ima niz kockarnica što ne bi trebalo zanimati Čačićevu ekspediciju, ali tek da se zna.

Sam hotel, pravi raj za golfere, smješten je u blizini velikog hipodroma. Domaćini će Hrvatskoj ponuditi tri travnjaka za trening u neposrednoj blizini hotela, odmah uz hipodrom, ali postoji i tereni udaljeni desetak minuta vožnje od hotela. Nema sumnje da će Deauville za vrijeme Eura promijeniti svoju “krvnu sliku”, pariške bogataše zamijenit će “kockice”.

Hrvatski kamp blizu je Pariza, udaljen je tek nekih dvjesto kilometara od francuskog glavnog grada i kako će većina naših navijača biti smještena baš tamo onda je za očekivati da će Deauville biti očekivana destinacija za izlete i uživanje u blagodatima koje nudi mjesto poznato po plaži, kocki i utrkama konja. No, nema sumnji da će hotel Barrière du Golf biti izoliran i nezvani gosti neće se moći ni približiti bazi. Inače, Deauville je najpoznatiji po prestižnom festivalu američkog filma, koji se u gradiću od nekih četiri tisuće mještana održava još od 1975. godine.

Čačić je dugo dvojio između kampa u Bruzu pored Rennesa i ovog u Deauvilleu, a u posljednji trenutak u izboru je bio i smještaj u Toulouseu. Međutim, Čačić je krenuo stazama pobjedničke strane u Drugom svjetskom 
ratu.

>> HNS izabrao bazu na Euru, pogledajte kako izgleda luksuzni kamp!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije