Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U GOSTIMA Na olimpijskom bazenu reprezentativci se pripremaju za Azijsko prvenstvo

Vaterpolisti iz Japana oduševljeni gradom Sinjem

15.01.2009.
u 16:33

Sinjanima su stigli u goste nesvakidašnji gosti. Ali zahvaljujući nekim okolnostima i nije iznenađenje što su se pod natkrivenim olimpijskim bazenom našli japanski vaterpolski reprezentativci, pripremajući se za Azijsko prvenstvo u Kini od 11. do 15. ožujka.

Idealni uvjeti
Sinjani mogu zahvaliti najprije Vici Buljanu, koji je najzaslužniji što se 1953. u Sinju sagradio bazen olimpijskih gabarita, i Gradu što ga je dao obnoviti.

Uz to što se Grad još i odlučio, na svoj trošak, bazen staviti u funkciju, i te kako je zaslužan i Goran Sablić, izbornik reprezentacije Japana, kojemu je pokojni otac iz Sinja.

– S njima je raditi prava pjesma. Iznimno su disciplinirani. Zato se čvrsto nadam da ćemo, unatoč jakom domaćinu Kini, koja je posljednjih godina mnogo napredovala, osvojiti Azijsko prvenstvo. Ovdje su idealni uvjeti. Lani su u Splitu mogli trenirati sat i pol, a ovdje kada i koliko hoće – izjavio je Goran Sablić.

Sabliću i Japancima svi su na bazenu na usluzi, a posebno Boris Bikić, koji je ugostio japanske reprezentativce. Na programu su bili teletina, lugarinke, jetrica i srce - sve na gradelama. Od pića - rakija orahovica i domaće vino.

Idu i na komin
– Na prijedlog članova našega vaterpolskog kluba odvest ćemo ih i na komin. Dobit će i arambaše na trpezu – pohvalio se Bikić, čiji je otac poznati meštar od pripreme sinjskih specijaliteta. Japanski vaterpolisti oduševljeni su smještajem i "spizom".

– Jedu sve što im se ponudi. Piju i našu vodu, za koju kažu da je odlična. Za ručak smo im pripremili makarone karbonara, sa šunkom i jajima, kao predjelo, a glavni objed je teleće pečenje s krumpirom, mahunama i miješanom salatom. Za desert imaju banane – kazao nam je konobar u Alkaru Zvonko Lelas.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije