Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema motiva

Van Gaal: Utakmice za treće mjesto se ne bi trebale igrati!

Nizozemska
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
10.07.2014.
u 08:55

Na prvenstvu postoji samo jedna nagrada, a to je naslov svjetskog prvaka. Treće mjesto nikoga ne zanima previše, ionako su u toj utakmici reprezentacije demotivirane

Nizozemska je jučer nakon izvođenja jedanaesteraca izgubila od Argentine i ispala sa SP-a. Bio joj je ovo peti polufinale SP-a u povijesti, a još nikad nisu osvojili ovo natjecanje. Triput su gubili u finalu, a jednom i u borbi za broncu kada ih je 1998. godine pobijedila Hrvatska. Sada će ponovno biti u borbi za broncu, a u subotu ih čeka Brazil.

- Utakmice za treće mjesto uopće se ne bi trebale igrati. To govorim već deset godina, ali me nitko ne sluša, započeo je Van Gaal pa nastavio:

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

- Prvo, nije pošteno da mi imamo dan odmora manje nego Brazil, a druga stvar je da se onda dogodi da momčad koja je igrala polufinale, koja je došla tako daleko na turniru, kući ode s dva poraza zaredom. I onda vaš odličan nastup pada u vodu, a kući odlazite kao gubitnici. Na prvenstvu postoji samo jedna nagrada, a to je naslov svjetskog prvaka. Treće mjesto nikoga ne zanima previše, ionako su u toj utakmici reprezentacije demotivirane. Ponavljam, mislim da se ne bi trebalo igrati za broncu, zaključio je izbornik Nizozemske.

>>Ja sam taj koji je Romera naučio kako braniti kaznene udarce!

>>Argentina slomila Nizozemsku nakon trilera jedanaesterca i ušla u finale!

Komentara 19

RI
Ringo
10:52 10.07.2014.

Onaj tko osvoji srebrnu medalju može reći da je bio sretnik. Da se u polufinalu sastao sa tom reprezentacijom od koje je izgubio u finalu još bi se morali boriti za broncu. Tako da ta bronca zna biti teško zarađena i vrijena je poštovanja.

Avatar poglavito
poglavito
10:12 10.07.2014.

treba se igrati a imate i rezervnu ekipu tako da svi igrači mogu osjetit SP , ko neće nek potpiše predaju i mrš' kući

ĆA
ćaćaća
11:50 10.07.2014.

ako tako razmišlja van gaal ne kužim zašto onda nizozemci uopće dolaze na svjetska prvenstva kad znaju da ih neće osvojiti..jer to je demotivirajuće u startu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije