Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOUIS VAN GAAL:

Ja sam taj koji je Romera naučio kako braniti kaznene udarce!

Louis van Gaal
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
10.07.2014.
u 01:23

– Ovo je pobjeda za sve nas, ali i sve sjajne navijače. Presretan sam – rekao je Romero.

Nizozemskoj je Argentina još jednom bila pogubna u završnici Svjetskog prvenstva, baš kao i davne 1978. godine u finalu, ali dojam je da su pali bez "ispaljenog metka" jer izbornik Louis van Gaal nije bio pretjerano hrabar u postavljanju taktike. Uostalom, kao ni njegov kolega Alejandro Sabella na klupi Argentine.

– Nismo izgubili, a zna se da su jedanaesterci uvijek pitanje sreće. Naravno, ja sam taj koji je naučio Romera kako da zaustavi udarce s bijele točke – rekao je odmah nakon susreta Van Gaal, koji je bio trener Romeru u AZ Alkmaaru.

Nije to neka utjeha za Nizozemce, koji su prije susreta djelovali kao favoriti, a i u posljednjoj četvrtini regularnog dijela utakmice djelovali su moćnije. Samo je trebalo napraviti taj još korak naprijed, preuzeti malo rizika. No, da su izgubili u regularnom dijelu, Van Gaal ne bi mogao govoriti o sreći i naći alibi.

Sabella je bio čak prilično miran, s obzirom na ulazak u finale i nije se "zaletavao" u izjavama.

– Sretan sam što smo pobijedili i izborili finale o kojem smo toliko sanjali. Hvala publici koja nas je nosila kroz turnir, najbolji su na svijetu i zato im se želimo odužiti pobjedom u finalu – kazao je argentinski izbornik.

Junak susreta, vratar Romero, nije skretao pozornost na sebe, već na cijelu ekipu.

– Ovo je pobjeda za sve nas, ali i sve sjajne navijače. Presretan sam i želim iskoristiti ovu priliku da pozdravim svoju suprugu, majku, oca i cijelu obitelj – izgovorio je Romero u jednom dahu.

I treba biti presretan, pomogao je da njegova reprezentacija uđe u finale nakon 24 godine čekanja, a možda im protiv Njemačke pomogne i da osvoje titulu nakon 28 godina čekanja...

>> Argentina slomila Nizozemsku nakon trilera jedanaesterca i ušla u finale!

Komentara 18

PA
pacijent
07:26 10.07.2014.

kad si znao da dobro brani penale sto nisi igrao da pobjedis a ne cijelo vrijeme dusiti igru isto ko i argentina i volio bi da njemacka osvoji prvenstvo jer su igrali junacki i pokazali svima kako se igra nogomet

SA
SI aka SI
09:07 10.07.2014.

Sada su penali pitanje sreće, a kada su izbacili na penale Kostariku, onda je on postao genijalan. Zapravo i nisu pitanje sreće, jer je naravno naučio Argentinca braniti penale, pa je opet zaslužan- jedino ovaj puta je genijalnost donijela pobjedu protivniku. Šalu na stranu, mislim da je ovo velik uspjeh za Nizozemce koji osim trokuta naprijed imaju vrlo mladu i neiskusnu momčad, na idućim natjecanjima to bi trebalo biti još bolje. A i onu pobjedu protiv Španjolaca im nitko ne može oduzeti, to je bio nogomet na najvišoj razini. Nadajmo se da će dio svoje genijalnosti prenijeti i na Man Utd i vratiti ga na stare puteve slave

JU
juroqueteamo2
02:18 10.07.2014.

Njemacke rezerve bi pobjedile Brazil a i ovakvu Nizozemsku. Scolari i Van Gaal ce sada biti mete kritike svih ovih nasih umni dopisivaca. Nisam ovakvih gluposti citao godinama a evo u zadnjih petnaestak dana postalo mi je jasno kakve filozofe ove stranice otkrivaju. Njemacka disciplina i red (nemaju Vukojevice koji nisu samokriticni nego puni sebe i razdrazeni laju) postizu rezultate u svakom radu - a ovo igranje je itekako veliki rad. Cestitam Njemcima i zelim ih vidjeti kao pobjednike ovoga turnira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije