Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekine li se sezona

Valencija prijavila Španjolski nogometni savez Uefi

Valencia - Atalanta
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
18.04.2020.
u 09:31

Krovna kuća španjolskog nogometa naljutila je Valenciju i još nekoliko tamošnjih klubova nakon što je predložila da se, u slučaju prekida sezone, mjesta u europskim natjecanjima dodjele onim momčadima koje ih zaslužuju po aktualnoj tablici

U Španjolskoj je situacija oko koronavirusa sve napetija. Osim što je druga zemlja u Europi koja je najpogođenija infekcijom COVID-19, nastaju im problemi i u nogometnoj sferi.

Naime, krovna kuća španjolskog nogometa naljutila je Valenciju i još nekoliko tamošnjih klubova nakon što je predložila da se, u slučaju prekida sezone, mjesta u europskim natjecanjima dodjele onim momčadima koje ih zaslužuju po aktualnoj tablici.

U Ligu prvaka bi išli: Barcelona, Real Madrid, Sevilla i Real Sociedad (grupna faza), a u Europa ligu Getafe (grupna faza), Atletico Madrid (kvalifikacije) i Athletic Bilbao kao finalist Kupa Kralja.

Takav rasplet ne sviđa se čelnicima Valencije koji su slučaj prijavili Europskoj nogometnoj uniji.

Uefa je striktno protiv prekida prvenstava i želi da se sva nastave i završe, ovakav prijedlog u Španjolskoj samo je izazvao bijes na dva fronta.

Posebice jer je Uefa već spomenula da lige koje prekinu sezonu ne mogu računati da će njihovi klubovi igrati europska natjecanja.

Inače, Španjolci su odradili 27 kola i sve je otvoreno, od borbe za naslov prvaka pa do borbe za plasman u europske kupove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije