Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EURO

Zlatko Dalić objavio popis: Bruno Petković dobio pretpoziv

Zlatko Dalić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/7
04.03.2019.
u 11:28

– Uz dužno poštovanje prema Dariju Srni kao igraču i čovjeku, odluka je da u kvalifikacije idemo s mlađim igračima – odgovorio je izbornik na nagađanja da bi se nekadašnji kapetan mogao vratiti u reprezentaciju.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak popis reprezentativaca za kvalifikacijske utakmice protiv Azerbajdžana (21. ožujka u Zagrebu) i Mađarske (24. ožujka u Budimpešti).

Njegov je izbor bio očekivan, a Dinamovu napadaču Bruni Petkoviću ipak je najprije uručio pretpoziv. Evo kako glasi popis: 

Vratari: Kalinić, Livaković, Sluga

Obrana: Vida, Lovren, Milić, Ćaleta Car, Barišić, Leovac, Jedvaj

Vezni red: Bradarić, Badelj, Brozović, Modrić, Rakitić, Pašalić, Kovačić, Rog

Napadači: Perišić, Vlašić, Rebić, Kramarić, Brekalo, Pjaca

Pretpozivi: Posavec, Petković, Bartolec, Pongračić. 

Pogledajte čitavu tiskovnu konferenciju uoči kvalifikacijskih utakmica
autor videa: Marko Pavić

Reprezentacija se okuplja 18. ožujka u Zagrebu.

Dalića je odmah dočekalo pitanje ima li nade da se u nacionalnu vrstu vrati Darijo Srna, ali takvu je ideju odbio. 

– Uz dužno poštovanje prema njemu kao igraču i čovjeku, kapetanu, odluka je da u kvalifikacije idemo s mlađim igračima. Cilj nam je da se nađemo na EURO-u, ali i da za to natjecanje složimo ekipu – odvratio je Dalić. 

– Za pripreme protiv Azerbajdžana i Mađarske nemamo mnogo vremena, uoči utakmica imat ćemo samo dva prava treninga. Ali prihvaćamo ulogu favorita, no moramo biti ozbiljni i odgovorni. Imat ćemo težak posao ako ne budemo profesionalni. Treba znati da se okreće situacija, da se moramo pripremati na drukčiji stil igre, da ćemo imati posjed lopte i dominirati – dodao je Dalić te se osvrnuo na Dinamova napadača Petkovića:

– Pokazao je kvalitetu, dobre igre. Trenutačno u reprezentaciji nemamo igrača takvog profila, pogledat ćemo kako će se snaći protiv Benfice i donijeti konačnu odluku.

Izbornik je odbio komentirati situaciju s Petrom Bočkajem, odnosno svinjariju koju je počinio tijekom vikenda, pa u nastavku izrazio žaljenje što se pojedini igrači tek oporavljaju od ozljeda, dok drugi nemaju veliku minutažu u svojim klubovima.  

Komentara 15

DU
Deleted user
12:27 04.03.2019.

Pjace mi je najvise zao. Jako tesko ozlijedio koljeno kad je igrao za repku u prijateljskoj protiv Estonije. Nazalost poslije takve ozljede malo njih se uspije vratiti na istu razinu. Steta, imao je sve predpostavke.

MA
Marsijanac
17:21 04.03.2019.

Milicu , Leovcu i Bradaricu nije mjesto u repki a Petkovic je bolji od svih navedenih napadaca.

ZO
zoca
13:05 04.03.2019.

Samo pustiti Raketi da igra naprijed kao u Barci i nema zime,Modrica iza njega..Kramarica Rebica i Perisica u napad sa stalnim rotiraranjem mjesta ,uigrati par kombinacija za napad sa povratnim loptama za sut sa distance jer bez toga nema velikih rezultata..svaki prekid mora biti varijanta i uigrana kombinacija jer po broju i kvaliteti veznih igraca moramo biti bolji i u posjedu lopte nego do sada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije