Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA ZA PAMĆENJE

VIDEO Verstappen u infarktnoj završnici pobijedio Hamiltona i osvojio titulu!

VIDEO Verstappen u infarktnoj završnici pobijedio Hamiltona i osvojio titulu!
Foto: Reuters
12.12.2021. u 15:35

Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu novi je svjetski prvak u formuli 1 nakon što je u zadnjoj utrci sezone, Velikoj nagradu Abu Dhabija pobijedio ispred Britanca Lewisa Hamiltona u Mercedesu.

Nizozemac je do pobjede stigao pretekavši Hamiltona u posljednjem krugu utrke. Ključno je bilo izlijetanje Latifija u 53. krugu, kad se činilo da je sve gotovo. Mercedes je odlučio ne mijenjati gume i prednost od 11 sekundi djelovala je nedostižnom - osim u slučaju pojavljivanja sigurnosnog automobila.

Foto: Reuters

Što se i dogodilo nakon slučaja s Latifijem. A kad je nakon četiri kruga uz sigurnosni automobil FIA odredila da vozači koji zaostaju cijeli krug smiju prestići sigurnosni automobil, bilo je jasno da će se Nizozemac vratiti na drugu poziciju, s tek promijenjenim setom guma - mekim. U takvoj situaciji, brzo je prestigao Britanca, koji nije imao šanse s toliko "izraubanim" gumama.

Uoči posljednje utrke sezone Hamilton i Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu su bili u vodstvu sa po 369,5 bodova i odlučivala je zadnja utrka sezone.

Verstappen je postao 34. vozač u povijesti koji je osvojio naslov svjetskog prvaka.

Rekorderi su Lewis Hamilton i Nijemac Michael Schumacher sa po sedam titula, Argentinac Juan Manuel Fangio ima pet, a Francuz Alain Prost i Nijemac Sebastian Vettel po četiri.

>>> Pogledajte ludu završnicu OVDJE

Komentara 15

DU
Deleted user
16:37 12.12.2021.

Al mi je drago da onaj englez nije dobio titulu.

PS
popevke sAm slagal
15:37 12.12.2021.

Primadona je smaknuta,yeeeeeessssss !

AU
alkos.u.penziji
17:00 12.12.2021.

jebemti ovo je extra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije