Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDILI SE

Formula 1 ostaje u Abu Dhabiju minimalno do 2030.

Abu Dhabi Grand Prix - Preparation Day - Yas Marina Circuit
XPB Images
09.12.2021.
u 16:04

Trkalište u Abu Dhabiju je u kalendaru utrka Formule 1 od 2009.

Utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 ostat će u Abu Dhabiju do 2030., objavili su organizatori u četvrtak uoči zadnje utrke sezone koja će odlučiti svjetskog prvaka. 

Uoči zadnje utrke sezone Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu i sedmerostruki svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu su bodovno izjednačeni (369,5).

Verstappen ima manju prednost jer je ove sezone ostvario više pobjeda (devet, a Hamilton osam) pa ako suparnici nakon Abu Dhabija ostanu na istom broju bodova, Nizozemac će prvi put u karijeri postati prvak. 

Hamilton, koji je u Jeddahu došao do svoje 103. pobjede u karijeri, osvojio bi rekordni osmi naslov prvaka ukoliko bi slavio u Abu Dhabiju.

Trkalište u Abu Dhabiju je u kalendaru utrka Formule 1 od 2009.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije