Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MNOŠTVO POGODAKA

Real pobijedio u Milanu! Rebić zabio prvi gol karijere u Ligi prvaka, ali ostao je bez pobjede

Real pobijedio u Milanu! Rebić zabio prvi gol karijere u Ligi prvaka, ali ostao je bez pobjede
Foto: Fabrizio Carabelli/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
15.09.2021. u 22:54

U srijedu je kompletirano prvo kolo nove sezone Lige prvaka uz sjajne utakmice na Anfieldu i Etihadu.

Zapaženu rolu imao je hrvatski nogometaš Ante Rebić u dvoboju skupine B, u kojem je njegov Milan gostovao na Anfieldu kod Liverpoola. Iako je Rebić bio glavni problem za domaćina, Liverpool je na kraju ipak slavio 3:2.

Liverpool je žestoko otvorio utakmicu. Poveo je u devetoj minuti autogolom Tomorija, dok je vrlo brzo nakon toga Salah propustio realizirati jedanaesterac za 2:0. Milan je taj pritisak izdržao samo s jednim primljenim golom, a na kraju prvog dijela eksplodirao je Rebić. Prvo je u 42. minuti precizno naciljao suprotni kut domaćih vrata za 1:1, a samo dvije minute kasnije sve je pripremio strijelcu Brahimu Diazu koji je zabio za Milanov preokret (2:1).

Liverpool v AC Milan - UEFA Champions League - Group B - Anfield AC Milan's Ante Rebic celebrates scoring their side's first goal of the game during the UEFA Champions League, Group B match at Anfield, Liverpool. Picture date: Wednesday September 15, 2021. Peter Byrne Photo: PA Images/PIXSELL
Foto: Peter Byrne/PA Images/PIXSELL

Međutim, u nastavku se dogodio novi preokret, ovaj put u režiji igrača Liverpoola. Zabijali su Salah i Henderson za konačnih 3:2. Rebić je igrao do 83. minute te je zabio svoj premijerni pogodak u Ligi prvaka.

U drugom susretu ove skupine Atletico je odigrao tradicionalnu tvrdu utakmicu. Ovaj put s Portom u Madridu i završilo je 0:0. Hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko ostao je na klupi Atletica kroz cijelu utakmicu.

U skupini D su se, na San Siru, nadmetali hrvatski nogometaši na suparničkim stranama. Ivan Perišić i Marcelo Brozović su s Interom dočekali Real Madrid i Luku Modrića. Tim nastupom Modrić je postao, pak, tek drugi igrač s 36 godina ili više u povijesti madridskog kluba koji je zaigrao u nekoj utakmici Lige prvaka. Prvi je Chendo.

Foto: Reuters

U prvom poluvremenu je dominirao Inter, u nastavku su se momčadi izmjenjivale u šansama, a jedini je gol pao u samoj završnici. U 89. minuti je Rodrygo dao gol za slavlje gostiju 1:0. Brozović je igrao cijelu utakmicu, Perišić je iz igre izašao u 55., a Modrić u 80. minuti.

U skupini A moćni i pojačani Paris St. Germain je gostovao kod Club Bruggea. Po prvi puta u sezoni, od prve minute su zajedno zaigrali Messi, Neymar i Mbappe, no belgijska momčad je sjajno odolijevala tom atomskom napadu. Završilo je 1:1, a gol za goste nije zabila niti jedna zvijezda već Herrera.

U drugom susretu skupine A bilo je pregršt pogodaka na Etihadu, a Manchester City je bio bolji od Leipziga 6:3. U 16. minuti City je poveo (Ake) i bio je u stalnoj prednosti, makar je njemački sastav konstantno prijetio i smanjivao minus. Dolazili su Nijemci do 2:3 i 3:4, ali City je ipak ostao nedodirljiv. Svakako treba izdvojiti da je sve golove za goste dao Christopher Nkunku. Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao je zadnjih devet minuta za Leipzig.

Foto: Reuters

Nakon što je dortmundska Borussija slavila u Istanbulu protiv Bešiktaša (2:1) gostujuću je pobjedu upisao i Ajax u Lisabonu protiv Sportinga (5:1) u skupini C. Nizozemci su se poigrali sa suparnikom, a igrač utakmice bio je Sebastien Haller, igrač iz Obale Bjelokosti, s čak četiri pogotka.

Komentara 8

LU
lucio2
14:01 18.09.2021.

Rebić je dobar, al zakaj se križa nakon gola ko posljednji ljakse?

DU
Deleted user
23:22 15.09.2021.

Rebic je igracina !Steta za njega da nije italijan jer bi igra za reprezentaciju prvaka Europe !

AJ
Admine jebiti zelenski mater.
21:44 15.09.2021.

Rebic postize gol za Milan,svaka cast momcino..... idok ovo pisem Milan vodi s 2:1 bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije