Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APSOLUTNA LEGENDA

Luka Modrić večeras ima priliku napraviti što za Real nitko nije u ovom stoljeću!

AUT, Testspiel, Real Madrid vs AC Milan
Foto: EXPA/PIXSELL
1/5
15.09.2021.
u 19:59

Dovoljno je da hrvatski kapetan zaigra samo jednu sekundu u ovoj utakmici Lige prvaka. Ili u nekoj od narednih ove sezone...

Luka Modrić će se upisati u legendu, ukoliko zaigra bar sekundu protiv Intera u Ligi prvaka. Naime, postat će tek drugi nogometaš madridskog Reala s 36 ili više godina, a da igra u najelitnijem nogometnom klupskom natjecanju na svijetu.

I postat će prvi kojem je to uspjelo u 21. stoljeću. Jer, njegov prethodnik Miguel Porlán Noguera, poznatiji kao Chendo, igrao je za Real Madrid od 1982. do 1998. i u 363 utakmica osvojio sve što se može osvojiti.

Iako je Luka u Realu desetu sezonu, što je bitno kraće no Chendinih 16, i iako je odigrao gotovo stotinu utakmica manje, osvojio je puno više od njega. No to je i do druge ere. Real se do druge polovice devedesetih prošlog stoljeća "tražio", a onda eksplodirao.

AUT, Testspiel, Real Madrid vs AC Milan 08.08.2021, Wörtersee Stadion, Klagenfurt, AUT, Testspiel, Real Madrid vs AC Milan, im Bild v.l.: Luka Modric (Real Madrid), Davide Calabria (AC Milan) // v.l.: Luka Modric (Real Madrid), Davide Calabria (AC Milan) during the International Friendly Football match between Real Madrid and AC Milan at the Wörtersee Stadion in Klagenfurt, Austria on 2021/08/08. EXPA Pictures © 2021, PhotoCredit: EXPA/ Dominik Angerer EXPA/ Dominik Angerer
Foto: EXPA/PIXSELL

Modrić trenutno ima 94 nastupa u Ligi prvaka te je apsolutni rekorder po tom pitanju među hrvatskim nogometašima. I u ovom stoljeću samo jer Jerzy Dudek bio stariji dok je nastupao za Real no u svega nekoliko utakmica pa je to teško računati.

Ispred je, gledajući cjelokupnu 119-godišnju povijest Reala, još jedan vratar, ali branio je u 20. stoljeću - Miguel Angel. Imao je 37 godina i pet mjeseci kad je prestao braniti za Real Madrid 1986. Skupio je 247 ligaških nastupa u 19 godina.

Oni "pravi" konkurenti Luki, a da su ispred, jesu najveće legende kluba - Ferenc Puškaš (39), Alfredo Di Stefano (38) i Francisco Gento Lopez (38). Oni su igrali u slavnim pedesetima i kroz šezdesete godine za kraljevski klub, što znači da do Luke Modrića nitko osim vratara nije s toliko godina na leđima nosio dres madridskog Reala. A još nije ni izbliza rekao i pokazao sve što ima!

>>> Samo je Šuker ispred Modrića

Komentara 1

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
20:13 15.09.2021.

Real malo bolji od Barce. Inter lošiji od Bayerna. Možda uhvate neriješeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije