Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKSAČKI SPEKTAKL

Usik ostaje kralj teške kategorije! Slavio podijeljenom odlukom sudaca

Oleksandr Usyk v Anthony Joshua - WBA, WBO and IBF heavyweight world title
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.08.2022.
u 01:09

Anthony Joshua ni u revanšu nije uspio savladati ukrajinskog boksača Oleksandra Usika koji je slavio podijeljenom odlukom sudaca nakon 12 rundi izvrsnog boksa.

Ukrajinac Oleksandr Usik obranio je naslov svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji svladavši i u uzvratnom dvoboju u Jeddahu Britanca Anthonyja Joshuu, ovoga puta podijeljenom odlukom sudaca. U vlasništvu Ukrajinca ostaju WBO, IBF, WBA i IBO pojasevi u teškoj kategoriji.

Usik je u rujnu prošle godine svladao Joshuu u Londonu jednoglasnom odlukom sudaca te od njega preuzeo naslov svjetskog prvaka, a odmah nakon te borbe dogovren je i uzvrat. Iako je Joshua pružio bolju borbu no u Londonu, brži Usik je još jednom zadao više udaraca te zadržao pojaseve.

Ranije tijekom večeri je hrvatski teškaš Filip Hrgović u svom 15. profesionalnom nastupu upisao i 15. pobjedu svladavši jednoglasnom odlukom sudaca Kineza Zhileija Zhanga nakon 12 rundi. Ovo je tek treći put kako Hrgović nije okončao dvoboj nokautom, ali je pobjedom osigurao status izazivača za naslov po verziji IBF. 

S druge strane, Zhangu je ovo bio prvi poraz u 26. profesionalnom nastupu. Dosada je imao 24 pobjede i jedan neodlučeni susret uz 19 nokauta.

TIJEK MEČA

Nakon dvanaest rundi meč je završen. Čeka se odluka sudaca o tome tko odnosi titule i koga će naš Filip Hrgović morati izazvati.

Dvanaesta runda

Britanac je napao Usika koji je sjajno izbjegavao svaki pokušaj suparnika, a onda je znao uzvratiti. Još jedna odlična Usikova predstava, ali udarci Joshue nisu bili bezazleni.

Jedanaesta runda

Usik je žestoko krenuo u pretposljednju rundu. Ukrajinac odlično kontrolira borbu.

Deseta runda

Fantastično! Sada Usik uzvraća aktivnom rundom.

Obojica su podijelila puno udaraca, ali čini se kako su zbog umora ti udarci slabijeg intenziteta.

Deveta runda

Joshua je sve opasniji! Čini se kako preuzima inicijativu u meču.

Ovo je bila najdominantnija runda Joshue u meču. Puno je udaraca podijelio, ali se i puno potrošio a Ukrajincu nije nanio ozbiljnije ožiljke.

Osma runda

Usik je početkom runde odlično izbjegavao udarce Joshue, ali onda je nešto i prošlo. Čini se da ga nije jako poljuljalo jer je Ukrajinac brzo uzvratio.

Najviše udaraca su boksači izmijenili u ovoj rundi i čini se kako se borba rasplamsala.

Sedma runda

I dalje nema nekih dramatičnih promjena. Oba boksača pokušavaju zadati udarce iz daljine, ali obrana je prioritet.

Šesta runda

Na polovici smo meča. Ova runda ponovno ide na stranu Joshue jer je zaredao nekoliko vrlo dobrih udaraca koji su prošli kroz Usikov blok.

Peta Runda

Nezgodan, ali nenamjeran potez Joshue. Nehotice je udario Usika u međunožje, ali Ukrajinac je dobro i borba se nastavlja.

Usik je nastavio prijetiti svojim direktima i nekoliko puta moćno udario Joshuu.

Četvrta runda

Čini se kako ova runda odlazi na stranu Britanca koji je bio puno aktivniji i zadavao je probleme ukrajinskom predstavniku.

Treća runda

Obojica su nešto aktivniji na nogama u ovoj rundi, ali i dalje nema pravih udaraca.

Druga runda

Ni ova runda nije bila previše aktivna. Ukrajinac se više kreće, a Joshua strpljivo čeka svoju priliku za napad.

Prva runda

Usik se odlučio na čekanje Joshue. Uzvraćao je direktima iz sigurne obrane. Bila je ovo runda za zagrijavanje. Ne pretjerano sigurno, ali vjerojatno bi ova runda otišla na stranu Ukrajinca, u slučaju da mora nekome.

Najava

Ukrajinac je prvom meču, u rujnu prošle godine pred 66.267 gledatelja na Tottenhamovu stadionu, slavio jednoglasnom odlukom sudaca i odnio kući sve najvrjednije pojaseve u teškoj kategoriji, osim onog po WBC verziji, koji je u vlasništvu Tysona Furyja.

Od zadnjeg meča proteklo je manje od godinu dana, a u tom je razdbolju započeo rat u Ukrajini, čijoj se obrani pridružio i Usik. Više o tome pročitajte OVDJE.

Komentara 11

Avatar Bud Humski
Bud Humski
03:45 21.08.2022.

Ova dvojica su mogla trcati i maraton poslije borbe! Hrgovic je jedva imao snage za dati interview poslije meca, naslonjen na konopce... Cak i ako mu se ukaze prilika, ja bih savjetovao Hrgovicu da ne zuri sa borbom protiv nekog od ove dvojice...

PO
poluvodič
01:05 21.08.2022.

Usik je neuhvatljiv. Ka Muhamed Ali 12 runda ka škakonja

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
08:54 21.08.2022.

Tyson Fury bi bio favorit 90% -10% nasuport bilo kojeg od ove dvojice,koja razlika kada pogledas ovo su dva borca u top 4 na svijetu sigurno ali tako daleko od najboljeg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije