Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKL U DŽEDI

Filip Hrgović slavio u meču karijere, odlukom sudaca svladao neugodnog Kineza

Filip Hrgović
Igor Kralj/PIXSELL
20.08.2022.
u 23:47

Hrgoviću je ovo najveća pobjeda u karijeri do sada. Sada su mu otvorena vrata u napadu na svjetsku titulu.

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović odlukom sudaca slavio je protiv Kineza Zhileija Zhanga u eliminator meču za naslov IBF-ova prvaka u saudijskoj Džedi.

Naš je boksač slavio iako ga je Kinez srušio u prvoj rundi. No, kako je meč išao prema kraju, Hrgović je bio sve bolji, a 15 kilograma teži protivnik je gubio snagu. Hrgović je uspio sve nadoknaditi i slaviti jednoglasnom odlukom sudaca.

- Ja sam ratnik, ovo je bilo za mog oca koji je preminuo prije nekoliko mjeseci. Pero Hrgović je poseban čovjek. On i moja predivna žena Marinela bili su tu sa mnom. Od nje sam dobio svu energiju - rekao je Hrgović pa prokomentirao protivnika:

- Iznenadio me, bio je bolji nego što sam mislio. Bilo je gusto. Na kraju meča sam dao sve od sebe.

Hrgović je tako postao izazivač IBF-ova prvaka te bi mogao dobiti priliku boriti se s boljim iz dvoboja Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue. 

Filip je tako još uvijek neporažen u profesionalnom boksu. Do sada je u ring ulazio 15 puta i svih 15 puta slavio od čega 12 nokautom. Za ovu borbu će dobiti oko 350.000 dolara. Kinezu bi trebalo pripasti oko 250.000 dolara.

TIJEK MEČA

Odluka sudaca:

Filip Hrgović je slavio odlukom sudaca!

Dvanaesta runda:

Kraj meča, oba su boksača ostala na nogama. Bilo je to vrlo otvorenih 12 rundi u kojima su oba borca imala svoje dobre trenutke. Čekamo sada odluku sudaca.

Jedanaesta runda:

Opet je Hrgović bio bolji, no Kinez je imao jednu opasnu seriju. Zhang je na kraju pao, ali zato što se poskliznuo. Jako otvoren meč, ostala je runda do kraja.

Deseta runda:

Ova je runda definitivno otišla na Filipovu stranu! Kinez se sve teže kreće i stalo traži klinč koji Hrgović izbjegava.

Deveta runda:

Mala pauza zbog mokre podloge. Borba je vrlo izjednačena i Filip mora nastaviti napadati ako želi slaviti. No, vidljivo je da se oba boksača sve teže kreću, nije lako. Zhang je krajem runde uputio nekoliko opasnih udaraca.

Osma runda:

Dojma smo da 15 kilograma teži Zhang gubi snagu, Hrgović je krenuo u napad. Sada mora tako dalje.

Sedma runda:

Hrgović je u drugoj polovici runde pokazao da i on može biti opasan i ovo je put kojim treba ići. Ima još dovoljno rundi do kraja.

Šesta runda: 

Ne izgleda dobro, Zhang je žestoko navalio na Hrgovića. Naš se boksač uspio obraniti iako je dobio nekoliko nezgodnih udaraca. Očekivali smo da će Kinez ostajati bez snage kako meč bude odmicao, no čini se da je situacija obrnuta i da Hrgović ostaje bez zraka. No, tek je pola meča iza nas, još ima vremena sve preokrenuti.

Peta runda:

I ova je runda bila izjednačena do pred kraj kada je Zhang zadao opasan udarac našem borcu. Nije dobro izgledalo, no srećom oglasilo se zvono.

Četvrta runda:

Snimka je pokazala da je Kinez udario glavom Hrgovića i rasjekao ga. Srećom, ozljeda je sanirana i meč se nastavlja. Ova je runda bila sasvim otvorena i teško je reći na čiju je stranu otišla.

Treća runda:

Zhang je opet opasno pogodio Hrgovića. Runda je nakratko prekinuta jer Filip ima posjekotinu iz koje curi krv.

Druga runda:

Filip je bio bolji u ovoj rundi. Bio je agresivan i uzdrmao protivnika iako ga nije rušio. Dobio je ovu rundu.

Prva runda:

Zhang je 30-ak sekundi prije kraja srušio Hrgovića, no naš borac se pridignuo. Ne izgleda uzdrmano.

22:50 - Oba borca su u ringu, Filip je ušao uz pjesmu "Geni kameni". Najavljena je borba na 12 rundi i spektakl može početi.

22:47 - Sve je spremno za borbu, Hrgović i Zhang ulaze u ring.

Ključne riječi

Komentara 83

Avatar Bill Carson
Bill Carson
23:53 20.08.2022.

Rocky 1, ovo je Hrga preživio, a ne dobio. Ako se misli boriti sa Furijem, Joshuom ili Usykom mora biti mnogo, mnogo spremniji. Ovo je bilo na rubu života i smrti.

PA
Pahor
23:53 20.08.2022.

Uf, na knap. Kinez nije bilo tko. Velika pobjeda bravo Hrgaaaaa

Avatar Bill Carson
Bill Carson
23:21 20.08.2022.

Nije dobro.. previše upija bombi. To se nije smijelo događati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije