Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
EP U SPLITU

Moćne Grkinje nisu Hrvatskoj dale ni milimetar prostora za iznenađenje. Slavile su s 20 razlike

Moćne Grkinje nisu Hrvatskoj dale ni milimetar prostora za iznenađenje. Slavile su s 20 razlike
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
03.09.2022. u 18:48

Hrvatske vaterpolistice završile su nastup u skupini A Europskog prvenstva u Splitu porazom od Grčke s 4:24 (2:9, 2:5, 0:5, 0:5).

Vaterpolistice su očekivano doživjele poraz od vrlo jakih Grkinja s 20 golova razlike. Hrvatske vaterpolistice su sigurno četvrte u skupini, domet koji je osiguran još ranije pobjedama nad Njemačkom i Rumunjskom, te su prošle u prvo četvrtfinale na velikim natjecanjima, te će u ponedjeljak igrati s Talijankama.

Za razliku od dvoboja s Mađaricama, kada su hrvatske vaterpolistice prvih 16 minuta neočekivano držale priključak, protiv Grkinja to nije bio slučaj. Nakon 2:2 na samom početku, Grkinje su zabile sedam golova zaredom i prvu dionicu utakmice dobile s 9:2. I nakon toga su svjetske prvakinje iz 2011. godine nametnule brzi ritam u kojem se hrvatske igračice nisu snašle, pa su u preostale tri četvrtine zabile svega dva gola, ali nijedan u zadnjih 21 minutu.

Kod Hrvatske je Kiara Brnetić postigla dva gola, a Ivana Butić i Matea Skelin po jedan, dok je Grkinje predvodila Elena Xenaki s četiri pogotka.

Hrvatske vaterpolistice igrat će četvrtfinale 5. rujna protiv Italije, jedne od najjačih reprezentacija svijeta.

Zbog toga se Hrvatska već počinje pripremati za susret s Izraelkama kao suparnicama koje nas očekuju u borbi za poredak od 5. do 8. mjesta.

>> Pogledajte i video-komentar Tomislava Paškvalina na remi vaterpolista s Grčkom

Komentara 1

PO
poluvodič
19:20 03.09.2022.

20?? lol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije