Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC 252 U LAS VEGASU

Stipe Miočić svladao Cormiera i postao najveći teškaš u povijesti!

FILE PHOTO: Mixed Martial Arts - UFC Fight Night - Stipe Miocic v Fabricio Werdum
Foto: RODOLFO BUHRER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
16.08.2020.
u 05:55

Miočić je slavio jednoglasnom odlukom sudaca!

Stipe Miočić svladao je Daniela Cormiera u borbi za teškaškog prvaka UFC-a. Američki Hrvat na priredbi u Las Vegasu slavio je jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet rundi.

Bila je ovo treća njihova borba i druga pobjeda Stipe Miočića. Na kraju je slavio s 49-46, 49-46, 48-47 i obranio naslov u teškoj kategoriji.

Ključni trenutak uzbudljivog meča dogodio se pred kraj druge runde kada je Miočić srušio protivnika. Cormiera je tada od poraza spasio samo kraj runde, no do kraja meča se nije oporavio. Proglašenje pobjednika dočekao je sa zatvorenim lijevim okom.

TIJEK MEČA

6:59 - Tako je! Stipe je jednoglasnom odlukom sudaca dobio ovu borbu!

6:56 - Završila je i peta runda! Sudac će proglasiti pobjednika, to bi trebao biti Stipe, ali pričekajmo još malo.

6:50 - Četvrta runda je gotova. Čini se da Cormier ovo može dobiti samo prekidom jer će Stipe ovo dobiti ako budu odlučivali bodovi.

6:44 - I treća runda je iza nas. Stipe nastavlja dominirati, Cormier se malo pribrao i sve je još itekako otvoreno.

6:37 - Završila je i druga runda. Cormier je bio bolji, ali je Stipe pred kraj krenuo u napad, srušio protivnika kojeg je samo kraj runde spasio!

6:31 - Gotova je prva runda. Bila je to, kao što se i očekivalo, taktička borba, ali dojam je da je Stipe prvu rundu dobio iako je primio jedan nezgodan kroše.

06:25 - Počela je prva runda! Idemo, Stipe!

06:20 - Borci su izašli i meč će uskoro početi. Stipe izgleda sjajno i doima se iznimno spreman.

06:00 - Dobro jutro, uključujemo se u borbu Miočića i Cormiera. Uvodne borbe su gotove i uskoro će meč za najvećeg teškaša.

UOČI BORBE

Ono što se može očekivati u njihovu trećem okršaju - a ovo je jedina trilogija za naslov teškaškog prvaka UFC-a - jest veliko taktičko nadmudrivanje. Jer, nakon prve, Miočić je kući otišao sa zahtjevnom domaćom zadaćom kako da u sljedećoj borbi riješi problem Cormierova prljava boksa s poludistance i prigodom izlaska iz klinča. Nakon što mu je u drugoj borbi Stipe “razmontirao” jetru, DC se pak morao baviti time kako da se ovaj put bolje zaštiti od udaraca u tijelo.

S obzirom na puno manji kavez (48 četvornih metara) od standardnog (70 m2), Cormier će zasigurno više hrvati, hvatati Stipinu nogu i pokušati ostvariti dominaciju rušenjima

Obojica boraca u ovaj okršaj - etiketiran kao najveći u UFC-ovoj teškaškoj povijesti - ulaze vrlo optimistično pri čemu Cormier o sebi ima puno veće mišljenje nego prizemljeni Miočić.

– I ja se slažem s onima koji tvrde da je ovo najveća teškaška borba dosad i onaj koji pobijedi bit će definitivno najveći teškaš u UFC-ovoj povijesti. Obojica su kandidati. Pogledajte samo što je Stipe postigao u teškoj, ali i što je Cormier napravio u dvije težinske kategorije - rekao je predsjednik UFC-a Dana White uoči borbe.

Ključne riječi

Komentara 34

ER
EroK
07:22 16.08.2020.

Bravo Stipe Care, Hrvatska LEGENDO!!!

ŠA
Šaran
07:01 16.08.2020.

Odlična borba, Stipe bolji, zaslužena pobjeda.

MI
Mislav28
07:11 16.08.2020.

Bravo hrvatino

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije