Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČER LIGE PRVAKA

VIDEO Lazio šokirao Bayern na Olimpicu, Talijani iskoristili grubu pogrešku grogiranih Bavaraca

REUTERS/Alberto Lingria
14.02.2024. u 22:53
Jedini pogodak na utakmici djelo je kapetana domaćih, Cira Immobilea s bijele točke u 69. minuti

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Lazio je na Olimpicu pobijedio Bayern Munchen sa 1-0.

Pogodak odluke u susretu igranom na Olimpicu postigao je Ciro Immobile u 69. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Dayot Upamecano i pritom zaradio crveni karton. Uzvrat je 5. ožujka u Munchenu. Pogodak odluke možete pogledati OVDJE.

Prvu priliku su imali gosti, Harry Kane se u sedmoj minuti našao u odličnoj poziciji, ali je loše pucao iznad prečke. U 22. minuti je prvi put zaprijetio i domaćin, Luis Alberto je pucao sa 25 metara, ali pored gola.

U 32. minuti udarac je okušao Leroy Sane, ali ponovo nije bilo prave opasnosti za domaća vrata. Osam minuta kasnije pucao je i Jamal Musiala, ali također neprecizno.

Na otvaranju drugog dijela Lazio je imao sjajnu priliku. Upamecano je pogriješio i izgubio loptu. Alberto je proigrao Gustava Isaksena koji je izbio sam ispred Manuela Neuera, ali je njemački vratar sjajno reagirao.

Ključni trenutak dogodio se u 67. minuti kada je Dayot Upamecano još jednom pogriješio. Ovoga puta je skrivio kazneni udarac zaradivši pritom i crveni karton. Upamecano je oborio Isaksena i za francuskog suca Letexiera nije bilo dvojbe.

Udarac s bijele točke je precizno izveo Ciro Immobile postigavši 206. gol u dresu rimskog kluba. U samoj završnici Lazio je mogao i uvjerljivije slaviti. U 89. minuti Felipe Anderson je imao odličnu priliku, no loše je reagirao. Lijepu priliku u drugoj minuti nadoknade nije iskoristio niti Pedro pa Bavarci naa koncu mogu biti i sretni što napuštaju Rim samo s golom zaostatka.

Zanimljivo, Bayern je prema vratima rimskog kluba putio 15 udaraca, ali niti jedan u okvir gola.

Lazio
Ciro Immobile 69'-11m
1-0
Bayern
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA, 21.00, Olimpico, Rim
Kraj
KRAJ (Kraj)

Gotove su obje utakmice današnjeg programa osmine finala Lige prvaka. Lazio je s 1:0 pogotkom Cira Immobilea pobijedio Bayern, dok je PSG s 2:0 na svom stadionu nadvisio Real Sociedad.

Gol
71' (Gol)

Novi pogodak i u Parizu, za 2:0 PSG-a protiv Real Sociedada zabio je Bradley Barcola. Pogodak možete pogledati OVDJE.

Gol
69' (Gol)

GOOOOL! Lazio vodi 1:0. Ciro Immobile je nepogrešiv s bijele točke, kapetan domaćih dovodi Lazio u vodstvo. Pogodak možete pogledati OVDJE.

Penal
67' (Penal)

Jedanaesterac za Lazio! Upamecano je napravio težak prekršaj nad Isaksenom i za to dobio crveni karton! Kimmich je požutio zbog prigovora.

Gol
58' (Gol)

Konačno je pao i prvi pogodak večeras. PSG je načeo Real Sociedad na Parku prinčeva. Zabio je Kylian Mbappe! Pogodak možete pogledati OVDJE.

49'

Velika prilika za Lazio! Kardinalnu pogrešku u obrani napravio je Upamecano. Uzeo mu je posjed Alberto i proigrao Isaksena koji je krenuo sam na Neuera. Čekao je predugo i šansa za Lazio je propala.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme u Rimu, nadamo se golovima.

Poluvrijeme
POLUVRIJEME (Poluvrijeme)

Nema pogodaka u Rimu, dvoboj Lazija i Bayerna nakon prvih 45 minuta stoji na 0:0. Isti je rezultat na semaforu i u Parizu, u dvoboju PSG-a i Real Sociedada.

32'

Sane! I ovo je bilo blizu, prohujalo je pored vrata. Udarac je uputio izvan šesnaesterca.

22'

Dugo nismo imali udarac na utakmici, a onda se pojavio Lazio. Luis Alberto je odapeo iz velike daljine, no niti to nije išlo u okvir gola.

8'

Velika prilika za Bayern! Goretzka je poslao fantastičnu loptu za Müllera koji je vratio u sredinu, ali tamo Kane puca preko gola.

3'

Sane daje dobru loptu za Kimmicha koji puca pored gola.

Početak
1' (Početak)

Utakmica na rimskom Olimpicu upravo je počela!

Podsjetimo, Bayern je za vikend u 21. kolu njemačke Bundeslige pretrpio težak gostujući poraz protiv Bayer Leverkusena (3:0). S druge strane, Lazio je s 3:1 slavio na gostovanju kod Cagliarija.

SASTAVI:

 

LAZIO: Provedel - Marušić, Mario Gila, Romagnoli, Hysaj - Guendouzi, Vecino, Luis Alberto - Isaksen, Immobile, Felipe Anderson

 

BAYERN: Neuer - Mazraoui, Upamecano, Kim, Guerreiro - Kimmich, Goretzka - Sane, Müller, Musiala - Kane

Vrijedi spomenuti da su Nijemci pobijedili u svakom od zadnjih pet susreta u Ligi prvaka s talijanskim protivnicima, uključujući dva gore spomenuta susreta s Lazijem. Zapravo, Bayern je neporažen u 12 utakmica Lige prvaka protiv momčadi Serie A od 2:3 poraza kod kuće od milanskog Intera u ožujku 2011. Lazio je, s druge strane, izgubio pet od zadnjih šest susreta s njemačkim momčadima – iznimka je pobjeda 3:1 nad Dortmundom na početku sezone 2020./21.

Hoće li se Bavarci opet dobro postaviti? U posljednjih 11 sezona Bavarci nikada nisu izgubili prvu utakmicu osmine finala. Ostvarili su sedam pobjeda i četiri remija. Zahvaljujući i tom dobrom startu, prošli su do četvrtfinala u 11 od posljednjih 12 sezona u Ligi prvaka. Samo su protiv Liverpoola u sezoni 2018./19. ispali u ovoj fazi.

Zanimljivo će danas biti u Rimu gdje Lazio dočekuje Bayern u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Ove dvije momčadi jednom su se susrele u Ligi prvaka. Bilo je to u sezoni 2020.-2021. kada su Bavarci bili bolji u obje utakmice osmine finala. U Rimu su pobijedili s 4:1, a u Münchenu s 2:1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije