Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvoboj izrešetanih koronom

I to je moguće: Dinamo zabio pogodak nakon 256 minuta suše i izbio na čelo skupine!

Dinamo - Wolfsberger
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/7
05.11.2020.
u 22:57

Wolfsberger je uoči odlaska na odmor ostao bez Tafernera

U susretu 3. kola K skupine Europske lige Dinamo je pobijedio Wolfsberger s 1:0. Tako je ostvario prvu pobjedu i odmah preuzeo vodstvo u skupini budući da je u drugom susretu Feyenoord pobijedio moskovski CSKA sa 3:1.

Bio je to susret u kojem zbog koronavirusa nije bilo čak 17 osoba, devet sa strane hrvatskog prvaka, dok je u redovima austrijskog sastava bilo osam pozitivnih.

Imena niti jedni niti drugi nisu objavili, Dinamo je tek obznanio kako je na COVID-19 pozitivan i glavni trener Zoran Mamić, pa je utakmicu vodio Alen Peternac.

Dinamo je u prva dva kola remizirao s Feyenoordom i CSKA Moskvom, odigravši obje utakmice bez pogodaka, dok je Wolfsberger stigao u Zagreb kao lider skupina nakon što je gostovanju u Nizozemskoj svladao Feyenoord s 4:1, a kod kuće remizirao s CSKA Moskvom 1-1.

Pitanje pobjednika razrješio je pogodak Iyayia Atiemwena u 75 minuti, čime su Modri nakon 256 minuta napokon zabili pogodak u Europskoj ligi. 

Dodajmo kako su gosti od 45. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Matthaus Taferner.

Hrvatski prvak je ušao u susret oslabljen neigranjem Dominika Livakovića, Brune Petkovića, Petra Stojanovića, Kevina Theophile-Catherinea i Luke Ivanušeca, a u 17. minuti je zbog ozljede izašao i Dino Perić, dok kod Austrijanaca nije bilo Michaela Liendla, njihovog najboljeg igrača, strijelca i kapetana.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 19. minuti, kada je Gavranović sam ostao na petnaestak metara od gola, ali je pucao preko gola. Pet minuta kasnije bilo je opasno pred vratima Modrih nakon što je ispala lopta Danijelu Zagorcu, ali gosti to nisu iskoristili. 

Bilo je to praktički sve u tvrdom i čvrstom poluvremenu u kojem nije bilo udaraca u okvir gola. 

Prvu priliku u nastavku Dinamo je imao u 60. minuti, no Oršić nije dobro pucao iz slobodnog udarca. Sjajnu priliku Dinamo je imao u 74. minuti, Majer je izveo korner, Ademi pucao glavom, ali je gostujući vratar sjajno reagirao.

Samo minutu kasnije Modri su poveli. Majer je ubacio loptu s lijeve strane, Atiemwen ju je prihvatio leđima okrenut golu, uspio se okrenuti i s desetak metara prizemnim udarcem svladati Koflera.  

U 87. minuti odličnu priliku imao je i Marin Leovac, ali je loše pucao.

U drugom susretu iz ove skupine Feyenoord je u Rotterdamu svladao moskovski CSKA sa 3:1.

Sva tri gola domaći je sastav postigao u razdoblju od samo 10 minuta sredinom drugog poluvremena. U strijelce su se upisali Haps (63), Kokcu (71) i Geertruida (72), a dojam je kako su i Haps i Geertruida mrežu Moskovljana zatresli iz zaleđa. Na konačnih 3:1 autogolom je smanjio Senesi (80-ag).

Na polovici natjecanja u skupini Dinamo je vodeći s pet bodova i razlikom pogodaka 1;0, slijede Wolfsberger i Feyenoord s po četiri boda, dok je CSKA posljednji s dva boda.

Za tri tjedna u 4. kolu igrat će Wolfsberger - Dinamo i CSKA - Feyenoord.

Ključne riječi

Komentara 43

DU
Deleted user
23:06 05.11.2020.

Ovima iz vecernjeg kao da je krivo zbog Dinamove pobjede

PA
pappmisi
22:56 05.11.2020.

Tako se pobedjuje u Evropi , pametnom ,discipliniranom igrom !! Samo Dinamo !!!

PA
pappmisi
21:56 05.11.2020.

Samo Dinamo !! Ovi Austrijanci su dobili Feyenoord u Roterdamu 4-1 !!!!!!! Ajmo Dinamo !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije