Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Malo je bilo sjajnih 40 minuta za senzaciju, Napoli slavio na Rujevici uz preokret

Rijeka i Napoli sastali se u 3. kolu Europske Lige
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.11.2020.
u 20:48

Rijeka je povela golom Murića (13), no neposredno prije odlaska na odmor na 1-1 poravnao je Demme (43) da bi Napoli do pobjedničkog pogotka stigao nesretnim autoglom Brauta

Nogometaši Rijeke u susretu su 3. kola skupine F Europske lige pretrpjeli i treći poraz, na Rujevici su izgubili od Napolija sa 1-2 (1-1). Rijeka je povela golom Murića (13), no neposredno prije odlaska na odmor na 1-1 poravnao je Demme (43) da bi Napoli do pobjedničkog pogotka stigao nesretnim autoglom Brauta (62-ag).

Aktualni pobjednik hrvatskog Kupa pružio je odličan otpor aktualnom pobjedniku talijanskog Kupa, no baš kao i prije dva tjedna kada je na Rujevici namučio Real Sociedad u konačnici je ostao bez bodova.

Riječani su sjajno otvorili utakmicu protiv favoriziranih gostiju s juga Italije, agresivnim presingom tjerali su Napolitance na pogrešna dodavanja nakon kojih su brzim protunapadima stvarali dobre šanse za pogodak. 

Prvu veliku priliku Rijeka je imala u 4. minuti kada je Menalo dobro pucao sa 20-ak metara, no vratar Napolija Meret uspio je obraniti. No, niti to nije bilo dovoljno upozorenje gostima koji su prilično nonšalantno ušli u utakmicu pa je u 13. minuti sijevnula nova kontra Riječana, sjajno su kombinirali Menalo, Kulenović i Murić koji je preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora pogodio mrežu nemoćnog Mereta za 1-0.

Nažalost, najbolji igrač susreta u prvih 20 minuta Robert Murić morao je zbog ozljede napustiti travnjak u 24. minuti, a njegov izlazak uvelike je utjecao na daljnji tijek dvoboja. Izlaskom Murića Napoli je zavladao terenom, a iako nije stvorio niti jednu izglednu priliku za pogodak u samoj završnici prvog poluvremena je uz veliku dozu sreće stigao do poravnanja.

Elmas je pokušao pucati prema vratima Rijeke sa 10-ak metara nakon jednog ubačaja u kazneni prostor, promašio je loptu, no taj se njegov promašaj pretvorio u idealno dodavanje za Mertensa koji mu je utrčao iza leđa. Belgijanac je potom idealno uposlio Demmea koji je s pet metara uspio zatresti mrežu.

I nastavak je započeo kao utakmica, Rijeka je u 49. minuti bila na nekoliko milimetara od novog vodstva nakon nove osvojene lopte na sredini igrališta. Yateke je prošao po desnoj strani i uposlio Menala koji je pucao s vrha kaznenog prostora, ali njegov pokušaj zaustavila je vratnica. 

Napoli si zatim više nije dozvolio opuštanje, a da će završnica dvoboja biti teška za Rijeku nagovijestio je Mertens u 57. minuti. Njegov slobodni udarac iskosa s lijeve strane Nevistić je uspio odbiti u gredu, a to je bio znak za pojačanje pritiska gostiju. Reagirao je i trener Gattuso koji je u 59. minuti na travnjak poslao Insignea i Ruiza i upravo je Španjolac samo tri minute kasnije postao asistent za vodeći pogodak.

Ruiz je prihvatio loptu na lijevom krilu ubacio na vrh peterca gdje je Petagna bio malo kratak u skoku, no lopta je u padu pogodila nesretnog Brauta od kojega se odbila iza leđa Nevistića.

Po postignutom vodećem pogotku Napoli je mirno kontrolirao događanja na travnjaku, a najveću priliku za povećanje prednosti imao je u 87. minuti. Insigne je ubacio s lijeve strane, na njegovu prizemnu loptu natrčao je Zielinski, no njegov pokušaj sjajno je obranio Nevistić.

U drugom susretu 3. kola ove skupine Real Sociedad je kao domaćin svladao AZ Alkmaar sa 1-0 (0-0) golom Portua (58), pa na polovici natjecanja AZ Alkmaar, Napoli i Real Sociedad imaju po šest bodova, dok je Rijeka posljednja bez bodova.

Za tri tjedna u 3. kolu igrat će Napoli - Rijeka i AZ Alkmaar - Real Sociedad.

RIJEKA - NAPOLI 1-2 (1-1)

Stadion Rujevica

SUDAC: Gestranius (Finska)

STRIJELCI: 1-0 Murić (13), 1-1 Demme (43), 1-2 Braut (62-ag)

RIJEKA: Nevistić - Tomečak, Escoval, Velkovski, Smolčić, Braut (Štefulj, 64) - Čerin; Murić (Yateke, 24, Raspopović, 64), Lončar - Menalo, Kulenović

NAPOLI: Meret - Di Lorenzo, Maksimović, Koulibaly, Mario Rui (Zielinski, 80) - Lobotka (Insigne, 59), Demme, Elmas (Ruiz, 59) - Politano (Lozano, 69), Petagna (Ghoulam, 80), Mertens

Ključne riječi

Komentara 14

TA
tarzan
19:24 05.11.2020.

Izgubit će Rijeka na kraju nažalost

Avatar GeniKameni
GeniKameni
19:13 05.11.2020.

Rijeka dominira ovih prvih 15-ak minuta. Bravo Rijeka, to je pravi pristup... nadam se da ce te povecati ovo vodstvo od 1:0. Po dosad prikazanom, to definitivno zasluzujete.

RA
rasinja
19:36 05.11.2020.

Hvala Mamićima za Menala i Kulenovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije