Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMENA SU MRSKA

Evo zašto klubovi ne otkrivaju imena igrača pozitivnih na koronavirus

Dinamo i Lokomotiva sastali se u 1. kolu HT Prve lige
Luka Stanzl/PIXSELL
05.11.2020.
u 08:30

No klubovi u našoj nogometnoj ligi ne izlaze u javnost s imenima pa se mnogi pitaju u čemu je kvaka? Kako se zna da je, primjerice,Zoran Mamić zaražen, a ne želi se objaviti koji su još igrači pozitivni?


Svakodnevno iz raznih sportova u svijetu, a i kod nas stižu vijesti o onima koji su zaraženi koronavirusom. Doznala su se već brojna imena onih koji su negdje pokupili taj virus i završili u samoizolaciji. Tako se pratilo zdravstveno stanje Cristiana Ronalda, igrača Barcelone, Reala, Bayerna... pa i naših igrača koji igraju u inozemstvu. Objavljivala su se imena i naših sportaša, tenisači su obznanili tko je zaražen, objavili su to i vaterpolisti, rukometaši, košarkaši. 

No klubovi u našoj nogometnoj ligi ne izlaze u javnost s imenima pa se mnogi pitaju u čemu je kvaka? Kako se zna da je, primjerice, trener Dinama Zoran Mamić zaražen, a ne želi se objaviti koji su još igrači pozitivni? 

Stvar je jednostavna, bez pristanka osobe koja je zaražena njezino se ime zbog zaštite osobnih podataka (GDPR) ne smije objaviti, ne smije to napraviti ni klub u kojem je igrač. U spomenutom slučaju Zoran Mamić dao je pristanak da se objavi vijest o njegovoj zarazi, igrači nisu. Stoga ni Dinamo, a ni drugi naši nogometni klubovi nisu izlazili s tom informacijom. Igrač informaciju može sam objaviti ako želi, ali ako on to ne želi, utuživo je objaviti njegovo ime bez pristanka. I to nije slučaj samo u sportu. 

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
18:38 05.11.2020.

Utuživo i zabranjeno!? Dalje neću da ne dobijem, mhm, ma zna se što.....

PA
Paket
11:24 05.11.2020.

Kakva glupost! Oni ne žele objavit, a onda drugi dan vidiš da ne igraju Petković i Livakovic i znaš da su oni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije