Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA SE SPREMA

Rožman u jednoj rečenici rekao sve o Napoliju

Konferencija za medije Rijeke uoči 3. kola Europske lige protiv Napolija
Goran Kovacic/PIXSELL
04.11.2020.
u 22:03

Na Rujevicu stiže jedna od najvrjednijih i najboljih ekipa Serie A na čelu s trenerom Gennarom Gattusom, legendom talijanskog nogometa, koji je prije tri godine u Rijeci na čelu Milana doživio poraz 0-2

Nogometaši Rijeke u četvrtak dočekuju Napoli u utakmici trećeg kola skupine F Europske lige. Nakon dva kola Rijeka je na začelju skupine s dva poraza, dok je talijanski sastav upisao pobjedu i poraz.

Na Rujevicu stiže jedna od najvrjednijih i najboljih ekipa Serie A na čelu s trenerom Gennarom Gattusom, legendom talijanskog nogometa, koji je prije tri godine u Rijeci na čelu Milana doživio poraz 0-2.

- Vidjeli smo koja se razina traži za nastupe u Europi. To je bitna činjenica za našu mladu ekipu, kako razmišljati i trenirati dalje. Ako govorimo o Napoliju, ekipa vrijedi više nego hrvatska reprezentacija, time sam sve rekao. Želja je da damo maksimum, da budemo na svom limitu - rekao je Simon Rožman na konferenciji za medije.

Rijeka je u prva dva kola upisala poraze od Real Sociedada (0-1), te AZ-a (1-4).

- Imamo izvanserijsku skupinu, a europske utakmice nas energetski jako troše. Nedostaje nam pet, šest bitnih igrača i za nas je to veliki hendikep. Međutim, uvjeren sam da će oni koji će dobiti priliku istrčati s pravim gardom - dodao je.

Slovenski stručnjak je naglasio kako ne može računati na Andrijaševića, Halilovića, Pavičića, Capana i Arsenića, dok su upitni Štefulj i Lepinjica.

- Moja jedina želja je da igrači daju svoj maksimum - dodao je.

Osvrnuo se i na podatak kako je njegova momčad nanizala tri poraza, dva u Europi i jedan u HNL-u od Šibenika.

- Igramo u iznimno jakoj skupini i nije sramota izgubiti. Ako Liverpool pobijedi Atalantu 5-0 i to nije sramota, onda mislim da nije ni izgubiti od AZ-a 4-1. Napoli nije momčad na kojoj se rezultatski možemo vaditi, ali dat ćemo sve od sebe -  dodao je.

Krilni igrač Luka Menalo je istaknuo kako je privilegija igrati Europsku ligu.

- Postoji milijun drugih nogometaša u svijetu koji bi željeli biti na našem mjestu. Najbitnije je da pružimo maksimum, da ne ostane žal nakon utakmice i pitati se jesmo li mogli bolje. Najgori je osjećaj kada vas svi hvale, a vi od toga nemate ništa - rekao je Luka Menalo dodavši:

- Nismo izgubili samopouzdanje. Igramo u Europskoj ligi, protiv Napolija, jedino mi je žao što nema navijača - dodao je.

Kazao je kako Napoli ima fantastičnu momčad.

 - Imaju sjajne tehnički kvalitetne individulace koji su među najboljima na svijetu. Poštujemo ih, ali neka teren odluči - kazao je Menalo.

Utakmica između Rijeke i Napolija je u četvrtak u 18:55 na Rujevici, a u drugom susretu se sastaju Real Sociedad i AZ.

Na ljestvici vodi AZ sa šest bodova, Napoli i Real Sociedad imaju po tri boda, a Rijeka je na začelju bez bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije