Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Gattuso je gubio na Rujevici, Rijeka nema novozaraženih

05.11.2020.
u 07:00

Momci Simona Rožmana na Rujevici sada čekaju Napoli u trećem kolu Europske lige i željni su pokazati da im itekako mogu zagorčati život

Još prije tjedan dana činilo se kako je Rijeka otvorila Pandorinu kutiju. Izgubili su u Europskoj ligi u gostima s visokih 1:4 protiv AZ Alkmaara, imali su nekoliko igrača pozitivnih na koronavirus, ozlijedio im se kapetan Franko Andrijašević, kao šlag na tortu uslijedio je i prvenstveni poraz od Šibenika (0:2)... No izgleda da se stvari polako smiruju.

Momci Simona Rožmana na Rujevici sada čekaju Napoli u trećem kolu Europske lige i željni su pokazati da im itekako mogu zagorčati život.

Gattuso traži osvetu

Vjetar u leđa daje im saznanje nakon obaveznog testiranja na COVID-19 da uoči ovog dvoboja nema novih pozitivnih slučajeva. Pao je kamen sa srca Rožmanu jer nekako će uspjeti sklepati momčad, i to bez juniora, čega se pribojavao.

– Nadam se da će za četvrtak biti deset ili 12 osposobljenih igrača da možemo igrati s Napolijem. Inače ćemo igrati s juniorima. Situacija nije dobra – govorio je strateg Rijeke.

No, iako neće biti osuđen na igrače iz B momčadi, problema će imati s veznim redom. Naime, Domagoj Pavičić gotovo sigurno neće biti u konkurenciji zbog ozljede mišića, izgledi za nastup Franka Andrijaševića vrlo su maleni, dok bi Tibor Halilović mogao nastupiti, ali nakon duge stanke pitanje je u kojoj mjeri može sudjelovati i stvarno pomoći momčadi.

U Alkmaaru i Šibeniku zbog bolesti nije bilo ni Adama Gnezde Čerina, no neki izvori kažu da bi se ovaj slovenski veznjak mogao vratiti u momčad. 
Bilo kako bilo, igrači su nakon testiranja u utorak dobili i dan slobodno ne bi li se psihički bolje spremili za susret s Napolijem.

A nije to nimalo bezazlen protivnik, klub koji vodi legendarni Gennaro Gattuso koji ne pamti Rijeku po dobrome.

Naime, već je gostovao na Rujevici 2017. godine kada je u Europskoj ligi vodio Milan. Njegova je momčad izgubila 0:2, zabili su Puljić i Gavranović, a Rijeku je vodio Matjaž Kek.

Milan je tada bio toliko loš da je i sam Gattuso rekao:

– Jednostavno u ovoj utakmici nismo postojali.

Možda ga i Rožmanova Rijeka baci na koljena. Ionako nije previše zadovoljan jer na europsko gostovanje momčad vodi nakon prvenstvenog poraza 0:2 od Sassuola. 


Napoli 36 puta skuplji

Rijeka pak ima tri poraza zaredom i ozljede koje je muče, no ništa sjajnija situacija nije bila ni kada je igrala protiv Real Sociedada i španjolskog velikana ostavila u čudu.

Rijeka ponovno igra doma i u čudu bi mogao ostati i Napoli čija se vrijednost prema Transfermarktu procjenjuje na 603,48 milijuna eura; usporedbe radi Rijeka vrijedi 16,58 milijuna. No velebna razlika u eurima nije radila veliku razliku ni protiv Real Sociedada...

Trenutačno najbolji napadač Napolija je Hirving Lozano koji je zabio četiri pogotka u sedam nastupa ove sezone. Kod Riječana isti rezultat ostvario je Franko Andrijašević, a jedini europski pogodak ove sezone za kvarnersku momčad zabio je Sandro Kulenović u Alkmaaru prošli tjedan. 

 

Stadion Rujevica, Sudac Mattias Gestranius (Finska). Četvrtak, 18.55 sati, Arenasport 4

Trener Rijeke: Simon Rožman (37)

Trener Napolija: Gennaro Gattuso (42)

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
12:44 05.11.2020.

sve osim uvjerljive pobjede napolija bude veeeeliko iznenađenje. rujevica je neosvojiva tvrđava za veći dio hr lige, a ne za talijane... nemojmo previsoko letjeti, vidite kako je ikar prošao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije