Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL 18. KOLO

Lokomotiva srušila pobjednički niz Hajduka! Pred punim stadionom i uz puno muke došli tek do remija

Zagreb: 18. kolo SuperSport HNL: Lokomotiva - Hajduk
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/29
08.12.2023.
u 19:30

Lokomotiva će u 18. kolu HNL-a ugostiti Hajduk koji u prvom od dva uzastopna gostovanja u Zagrebu lovi osmu pobjedu za redom. Navijači 'bijelih' su na krilima prvog osvajanja naslova jesenskih prvaka nakon 19 godina ponovo napunili stadion

U prvoj utakmici 18. kola HNL-a Lokomotiva i Hajduk su na stadionu u Kranjčevićevoj ulici igrali 1-1 (1-0). Domaće je u vodstvo doveo Silvio Goričan (25), a izjednačio je Yassine Benrahou (75). Prvo poluvrijeme donijelo je obostrano otvorenu igru koja je rezultirala s barem pet izglednih prilika za pogodak s obje strane u prvih pola sata, ali mreža se tresla samo jednom. Najzaslužniji za to bili su vratari, Čavlina s jedne, odnosno Lučić s druge strane.

Prvi se bravuroznom intervencijom iskazao Lučić koji je u 5. minuti zaustavio snažan udarac Goričana koji je izašao sam pred njega. Samo šest minuta potom Čavlina je uzvratio nakon što je blokirao pokušaj Pukštasa s pet metara nakon prodora i prizemne lopte Dajakua. Do prednosti je Lokomotiva stigla u 25. minuti, Mudražija je ubacio s desne strane, a Goričan se pravovremeno ubacio iza leđa gostujućih stopera te glavom matirao Lučića.

GALERIJA Lokomotiva srušila pobjednički niz Hajduka! Pred punim stadionom i uz puno muke došli tek do remija

Zagreb: 18. kolo SuperSport HNL: Lokomotiva - Hajduk
1/29

Odmah nakon što se krenulo s centra Hajduk je imao izvrsnu priliku za poravnanje, Sahiti je dobio loptu na desnom krilu i ubacio prizemnu loptu na peterac gdje je natrčao Livaja, ali Čavlina je još jednom sjajno reagirao.

U drugom poluvremenu Lokomotiva se ograničila na čuvanje prednosti, a takav je pristup rezultirao stalnim pritiskom Hajduka koji je donio i poravnanje u 75. minuti. Uremović je sa sredine igrališta uputio "balon" u domaći kazneni prostor, na loptu su skakali Livaja i Živković, ona je pogodila obojicu u glavu te pala pred noge Benrahoua koji je preciznim udarcem sa 10-ak metara uspio pogoditi mrežu.

VEZANI ČLANCI:

Mogao je u samoj završnici Benrahou donijeti i sva tri boda Hajduku, ali njegov volej sa 13 metara na početku sudačke nadoknade zaustavio je Čavlina. Za vodeći Hajduk ovo je prvi remi u ovom prvenstvu, nakon 13 pobjeda i četiri poraza, dok je Lokomotiva momčad s najviše neodlučenih rezultata u HNL-u, ovo joj je bila deveta podjela bodova.

Hajduk je na vrhu ljestvice sa 40 bodova, osam više uz dvije utakmice više od druge Rijeke, a 10 višeuz tri utakmice više od trećeg Dinama, dok je Lokomotiva šesta sa 18 bodova, jednim više od sedmog Varaždina, osme Istre 1961 i devetog Slavena Belupa, dok je na dnu Rudeš sa samo četiri boda.

VIDEO Od devet sati na atenskom sudu počinje davanje iskaza još 20-ak pripadnika BBB-a

Komentara 17

MA
Matija100
19:47 08.12.2023.

Lokomotivu pokrali za jedanaesterac u 94. minuti, ali to naše vrrle novinare ne zanima.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
19:31 08.12.2023.

Hajduk druga liga...

KU
Kujttim
18:25 08.12.2023.

ako Hajduk želi osvojiti titulu morati će poboljšati realizaciju. Titula se ne može osvojiti s 1,33 pogodaka po utakmici. Naime, Dinamo u ovom trenutku ima, u prosjeku, točno 2 gola po utakmici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije