Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPERSPORT HNL

Slaven Belupo slavio bizarnim pogotkom iz penala protiv Rijeke (2:1)

Slaven Belupo slavio bizarnim pogotkom iz penala protiv Rijeke (2:1)
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
23.10.2022. u 19:16

U posljednjem susretu 14. kola SuperSport HNL-a Slaven Belupo je u Koprivnici pobijedio Rijeku sa 2-1.

Nakon ne baš zanimljivih 40-tak minuta, domaćin je poveo fantastičnim golom Arbera Hoxhe koji je sa 20-ak metara s lijeve strane pogodio same "rašlje" gola Nediljka Labrovića. Gostujući vratar se ispružio, ali je kosovski reprezentativac pucao sjajno postigavši jedan od ljepših golova u prvenstvu ove sezone.

Rijeka se nakon odmora vrlo brzo vratila, u 49. minuti je za 1-1 pogodio Haris Vučkić. Alvarez je proigrao Vučkića koji je primio loptu, ušao u kazneni prostor i poentirao. Uslijedila je provjera VAR-a zbog mogućeg zaleđa, ali gol je na kraju priznat.

U 73. minuti Slaven je imao veliku priliku, nakon ubačaja s desne strane, Marina je ostao sam pred golom, ali je promašio loptu. No, u 78. minuti Marina je izborio kazneni udarac nakon što ga je povukao Alvarez koji je pritom zaradio i crveni karton. Pucao je Ivan Krstanović postigavši svoj 119. gol u HNL-u.

U prvom nedjeljnom susretu Istra 1961 i Šibenik su na stadionu Aldo Drosina odigrali bez golova. Bio je to njihov drugi susret ove sezone i drugi koji je završio rezultatom 0-0, a zanimljivo bio je ovo već deseti remi Šibenika ove sezone u 14 kola.

Dodajmo i kako je ovo bila prva utakmice Istre na Drosini u posljednjih 50 dana. Početkom rujna kod kuće su izgubili od Lokomotive (1-2), a potom nanizali četiri ligaška gostovanja (Slaven 3-0, Hajduk 2-2, Varaždin 1-1, Osijek 0-2), te jedno gostovanje u Kupu (Grobničan 2-1).

Domaćin je bio bolji, imao je više od igre, te nekoliko izglednih prilika, međutim nije uspio svladati Rogića. S druge strane Šibenik je prvi udarac prema suparničkim vratima uputio u 70. minuti, ali je Arai bio neprecizan. U završnici su gosti imali još jednu polupriliku.

Podsjetimo u derbiju kola u petak su u Splitu Hajduk i Dinamo odigrali 1-1, dok je u subotu Varaždin deklasirao Osijek sa 4-1.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 35 bodova, Hajduk ima 27, a Osijek 24.

Standings provided by Sofascore

 

Komentara 3

DU
Deleted user
08:49 24.10.2022.

Zašto “bizarni pogodak”?

Avatar Moodleen
Moodleen
18:51 23.10.2022.

Pa taj Krle bude nadmašil i Jožu Manolića po broju aktivnih godina!

DU
Deleted user
19:31 23.10.2022.

Neuništivi Krstanović. Treba ga staviti pod zaštitu UNESCa kao kulturno dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije