Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE FARMACEUTA

Zekićevi 'meci' ponovno lete: Genijalni Hoxha dvaput pogađao rašlje za pobjedu u Šibeniku

Šibenik i Slaven Belupo igraju 13. kolo Prve HNL na Šubićevcu
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
Autori: Hina, Dominik Smolak
14.10.2022.
u 20:02

Neizvjesno je bilo sve do zadnjih dvadeset minuta, kada je raspoloženi Kosovar još jednom pokazao kakvo je pojačanje za Koprivničance.

Nogometaši Slaven Belupa slavili su u petak s 2:0 na gostovanju kod Šibenika u prvoj utakmici 13. kola Hrvatske nogometne lige.

Strijelac oba pogotka bio je Arber Hoxha. Prvi je postigao glavom u 71. minuti, a za konačnih 2:0 pogodio je nogom sa 20-ak metara.

Šestom pobjedom u sezoni Slaven Belupo je došao do 20 bodova i učvrstio se na četvrtom mjestu ljestvice. Šibenik je već deset utakmica bez pobjede, a nakon trećeg ovosezonskog poraza ostao je na 12 bodova, što ga svrstava na sedmu poziciju. 

Početak dvoboja bio je obećavajući, s prilikama na obje strane. Prvo je za Šibenčane zaprijetio Ivica Vidović, ali je njegov udarac u 4. minuti završio u gostujućem bloku, da bi na drugoj strani Ante Crnac iz dobre pozcije poslao loptu pokraj gola.

14.10.2022.,Sibenik - Stadion Subicevac, SuperSport HNL, 13. kolo, HNK Sibenik - NK Slaven Belupo.Ivica Vidovic,Robert Mudrazija Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Samo minutu poslije zatresla se vratnica domaćih vrata. Arber Hoxha je prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i gađao bliži kut, ali je Rogić malo skrenuo loptu, tako da je ona umjesto u mreži, završila na vratnici.

U 22. minuti vidjeli smo pogodak. Postigao ga je šibenski Japanac Haruki Arai, ali je opravdano poništen zbog zaleđa u kojem se našao Delić u začetku akcije.

Četiri minute poslije prvi put se istaknuo gostujući vratar Ivan Čović. Nakon udarca iz kuta najviši je u skoku bio Bernardo Matić, a njegov odličan udarac glavom još je bolje obranio Čović i spriječio vodstvo domaće momčadi.

Do kraja prvog poluvremena ništa se značajnije nije događalo pred vratima jedne i druge momčadi. U šestoj minuti nastavka vidjeli smo novu sjajnu intervenciju Čovića. I opet je domaća momčad zaprijetila nakon udarca iz kuta. Sada je glavom pucao Mislav Matić, a Čović sjajnom paradom izvukao loptu koja je išla uz samu vratnicu.

U 70. minuti ozlijeđen je Josip Kvesić, koji je u 35. minuti zamijenio Kolumbijca Minu, također zbog ozljede. U trenutku dok je Kvesiću ukazivana pomoć, Slaven Belupo je došao do vodećeg pogotka.

14.10.2022.,Sibenik - Stadion Subicevac, SuperSport HNL, 13. kolo, HNK Sibenik - NK Slaven Belupo Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Baš kao i kod najboljih prilika Šibenika, pogotku Koprivničana također je prethodio udarac iz kuta. Odlično ga je izveo Robert Mudražija, na 7-8 metara po sredini vrata sam je ostao Arber Hoxha i glavom poslao loptu koja se od travnjaka odbila u gornji lijevi kut iznad nemoćnog vratara Lovre Rogića.

Čović je još jednom ostao nesavladan kad je sa 12-13 metara pucao Karlo Špeljak, ali njegov udarac po sredini gola bio je lak plijen za gotujućeg čuvara mreže.

Pobjeda Slaven Belupa potvrđena je u 89. minuti, a strijelac je ponovno bio Arber Hoxha. Čović je ispucao, Krstanović spustio glavom, Hohxa lijepo primio, sjurio se prema kaznenom prostoru i sa 20-ak metara, snažno i precizno pogodio gornji lijevi kut šibenskog gola.

Bio je to četvrti ovosezonski pogodak za 24-godišnjeg kosovskog napadača.

Utakmicu na Šubićevcu sudio je Jakov Titlić iz Hrvaca.

Strijelci: 0:1 Arber Hoxha (71), 0:2 Arber Hoxha (89)

Standings provided by Sofascore

>> Pogledajte komentare navijača Dinama nakon remija sa Shkupijem

Komentara 1

AB
Abraxas
22:30 14.10.2022.

Prijavio sam se u ovaj VL samo da mogu poruciti g.Zekicu da je jedini nogometni trener u Hrvatskoj koji vrijedi i da ga pratim jos kao igraca kojem nikad nisu dali pravu priliku u reprezentaciji niti sada kao treneru. Nema veze, samo hrabro! Vi ste najbolji, a svi ovi na tv imaju samo pr. Ista stvar je s Acom Petrovicem u kosarci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije