Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIJEST RAZVESELILA OSJEČANE

Senzacija u Zagrebu: Šibenik upisao prve bodove u Maksimiru otkako se igra HNL!

Dinamo i Šibenik susreli se na Maksimiru u 18. kolu Prve HNL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/8
30.01.2021.
u 19:02

Hrabri gostujući nogometaši slavili su zahvaljujući pogocima Sahitija i Jurića

Nogometaši Šibenika u susretu 18. kola Prve HNL iznenadili su vodeći Dinamo svladavši ga u Maksimiru sa 2:1 (1:1). Strijelci za goste bili su Sahiti (13) i Jurić (65), dok je jedini pogodak za Dinamo postigao Atiemwen (22).

Ovo je prva gostujuća pobjeda Šibenika protiv Dinama u povijesti.

Šibenik je poveo u 13. minuti kada se Sahiti odlučio na udarac s više od 20 metara, a lopta je odsjela u samom lijevom donjem kutu Livakovićeva gola. Uslijedio je jak pritisak Dinama koji je rezultirao poravnanjem u 22. minuti.

Majerov nonšalantni pokušaj petom glavom je blokirao Bilić, no lopta je završila ravno na nozi Atiemwena koji je snažnim udarcem rasparao mrežu iza Labrovića.

Iako je Dinamo imao više od igre do kraja susreta, vrlo je rijetko prijetio šibenskom golu dok su gosti sredinom drugoga poluvremena izveli sjajan protunapad.

Sahiti je u 65. minuti povukao loptu sa svoje polovice i zatim odličnom dijagonalom uposlio Jurića na desnoj strani, a napadač Šibenika je udarcem s visine kaznenog prostora pogodio bliži kut.

Sedmi Šibenik sada ima 19 bodova iz 17 susreta, samo bod manje od petog Slavena Belupa koji je odigrao isti broj susreta. Dinamo je ostao vodeći sa 39 bodova, ali sada je u prednosti u odnosu na drugi Osijek, koji je ranije u subotu svladao Istru 1961 sa 1:0, samo u rubrici gol-razlika. 

Ključne riječi

Komentara 50

MA
Marsi
19:00 30.01.2021.

Sibenik je ovu tekmu odigro savrseno. Dinamo umislja da je ovo ona slabasna liga od prije nekoliko godina...

FR
Frapin
19:42 30.01.2021.

Mamiću odlazi odstupi odmah

TI
tico123
18:59 30.01.2021.

bravo za šibenik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije