Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Hajduk propustio pregaziti Renovu: Splićani do zadnje sekunde strepili za pobjedu

Mijo Caktaš
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
17.09.2020.
u 15:41

U 3. pretkolu opet će se ići na gostovanje turskom velikanu Galatasarayu.

Nogometaši Hajduka plasirali su se u 3. pretkolo Europske lige minimalnom 1:0 (1:0) pobjedom na gotovanju kod Renove u Skoplju.

Jedini pogodak na utakmici postigao je kapetan Hajduka Mijo Caktaš već u 4. minuti susreta.

Hajduk je u utakmicu krenuo odlučan pokazati kako je kvalitetniji sastav od Renove, a takav je pristup vrlo brzo dao rezultat. Jairo se domogao lopte na desnom krilu te ubacio na peterac domaćih gdje je stigao Caktaš i neometan glavom zatresao mrežu.

Samo pet minuta potom Gyurcso se našao sam oči u oči s vratarom Renove, no umjesto da poveća prednost njegov mlak udarac Velii je uspio zaustaviti. Domaći vratar istaknuo se i u 25. minuti kada je dobar pokušaj Diamantakosa iz poluvoleja sa 16 metara uspio odbiti u korner. 

Kontroverzna situacija dogodila se u 30. minuti, tada su u domaćem petercu ostali ležati Gyurcso i Velii, na usporenoj snimci se vidjelo da je Velii udario šakom u glavu Hajdukova napadača, no neuvjerljivi portugalski sudac Pinheiro je dosudio prekršaj u napadu. 

Jedinu prijetnju po gol Hajduka u prvom poluvremenu domaći su složili u 37. minuti, ali udarac Shale prohujao je pored vratnice.

Hajduk je i početkom nastavka imao odličnu priliku za povećanje prednosti, Gyurcso je pronašao Jaira u kaznenom prostoru Renove, no Brazilac je promašio loptu.

U 69. minuti oba su sastava imala po veliku priliku, prvo je Gavazaj bio neprecizan u pokušaju za izjednačenje, dok je u protunapadu Hajduka Diamantakos izbio sam pred Veliija koji mu se bacio u noge.

Došlo je do kontakta između napadača Hajduka i vratara Renove, međutim Pinheiro ponovno nije dosudio kazneni udarac za Hajduk.

Tako je splitski sastav u samu završnicu ušao samo s golom prednosti, domaći su u posljendjih 15-ak minuta uspjeli napraviti pritisak, složiti nekoliko prigoda, no niti jedan od njihovih pokušaja nije išao u okvir gola.

Hajduk će u 3. pretkolu sljedećeg tjedna gostovati kod Galatasaraya.

 

Ključne riječi

Komentara 10

RE
RedTree
17:36 17.09.2020.

Molim da Brbić, Vukas, Stanić, Kepčija svi napuste Hajduka jer ti nemaju veze s nogometom. Klub koji u našoj drugoj ligi ne bi bio prvi zamalo nas je izbacio. Prvo ono što je ostalo od Tudora, katastrofalna fizička priprema, nakon 60. minute igrači su bili gotovi. Drugo nikakva igra, probijanje, akcije, dupli pas, u napadu kompliciranje. Nema čvrstine, agresivnosti u fazi branjenja. Da jedan Todorović, kojem je plivalo sve na njegovoj strani i Jurić, još kapetan, budu igrači Hajduka je sramota. Ispred obrane je sve plivalo, nigdje defenzivnog veznog i još lik ne zna doslovce dodati loptu. Jedino kad je Nejašmić bio tu, nešto se i odigralo. Ne dovede li se brzo pravi trener i bar dva prava igrač kao Radošević npr. umjesto ovog Jurića Hajduk ni peti ove godine neće biti. Sramota što su od kluba napravili.

HR
Hrabraja
17:06 17.09.2020.

Renova u nastavku puno bolja, Hajduk ima dosta sreće protiv objektivno boljeg protivnika

Avatar dzambo
dzambo
17:24 17.09.2020.

I Kraj....ovakav Hajduk nema sta trazit u Europi pored imalo jaceg kluba....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije