Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvalifikacije za euro

Juranović: Jedva čekam doći na Poljud da osjetim tu ljubav. Okupljamo navijače diljem svijeta

Dugopolje: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Miroslav Lelas/PIXSELL
21.03.2023.
u 13:45

Dvojica hrvatskih reprezentativaca najavljuju prvi susret u sklopu kvalifikacijskih susreta

Hrvatska nogometna reprezentacija ima novu akciju, okupili su se uoči otvaranja kvalifikacija za europsko prvenstvo 2024. godine kojem je domaćin Njemačka. Prvi protivnik bit će joj momčad Walesa, a utakmica je na rasporedu u subotu na Poljudu od 20:45 sati.

Četiri dana prije tog ogleda na konferenciji za medije govore desni branič Josip Juranović i debitant Petar Musa iz Benfice kojeg je koronavirus zaustavio da ranije debitira.

- Mnogo se toga dogodilo, ali mislim da sam pogodio s odabirom kluba. Od prve utakmice me krenulo, nadam se da će tako biti i dalje. Igramo dobro, treći smo, ne mogu se žaliti. Prva utakmica će biti najzahtjevnija, prvi put se okupljamo nakon SP-a. Jedva čekamo utakmicu. Stanišić? Drago mi je zbog njegove forme. Mislim da se nitko neće naljutiti, tko god bude igrao - rekao je Josip Juranović za početak. 

- Jedva čekam doći u petak na Poljud, da osjetim tu ljubav. Znamo da će stadion uvijek biti rasprodan kad igra reprezentacija, to je jedna velika obitelj. Okupljamo sve diljem svijeta, nema tu Kohorte, Torcide... Nadam se da ćemo usrećiti sve ljude. Naviknuli smo na brze krilne napadače. Ima ih i u Bundesligi. Morat ćemo kao protiv Brazila, igrati svi skupa - dodao je desni branič njemačkog Union Berlina. 

- Htio bih se zahvaliti svima. Jako sam sretan što sam ovdje. Veselim se svakom treningu i na meni je da se pokažem. Ne očekujem ništa previše, idem trening po trening. Želim se pokazati izborniku u najboljem svjetlu i vidjeti će kako će se to razvijati dalje. Majka je sretna, zadovoljna i ponosna. Neka ostane među nama što mi je rekla. Put nije bio lagan, ali tu sam gdje jesam i jako sam zadovoljan - kazao je Petar Musa kojeg očekuje debi u A vrsti vatrenih. 

- Kad se odvijalo svjetsko prvenstvo imali smo deset dana slobodno u klubu. Bio sam na odmoru, pratio sam svaku utakmicu kao navijač. Idol? Simpatizirao sam način i stil igre Marija Mandžukića, on mi je od malena uzor u reprezentaciji - izjavio je mladi napadač. 

- Poruka za Musu? Bit će trnoviti put, ali može napraviti velike stvari. Igra u Benfici, zabija golove. Neka naporno radi i postavi visoke ciljeve te da ih pokuša dohvatiti - poručio je Juranović, a njegovom kolegi bilo je teško što nije došao zbog korone. 

- Bilo mi je teško kad zbog koronavirusa nisam mogao doći u reprezentaciju. Sad sam sretan što sam prvenstveno zdrav i mogu biti tu. Gdje mogu doprinijeti reprezentaciju? Rekao bih da sam napadač koji može raditi dobar presing, može puno raditi za momčad, a i da zabijem neki gol na kraju.  Koliko sam napredovao u Benfici? Znao sam da ću imati veliku konkurenciju, ali to mi može donijeti samo dobre stvari za moj budući razvoj. Zadovoljan sam što sam odabrao Benficu i što sam ostao u portugalskoj ligi. Možda ne igram koliko bih htio, ali mislim da svoje minute maksimalno koristim - rekao je Musa

 

 

 

Komentara 1

ZO
zoranos
14:50 21.03.2023.

Ljubav? Na Poljudu su ti se ismijavali i stalno zazivali da te treba potjerati - što su na kraju i učinili! Šikanirali su te jer si konstantno igrao na poziciji koja nije tvoja i na kojoj si izgledao smiješno. O kakvoj ljubavi ti pričaš? Kakva je to ljubav kad večina igrača koji odu sa Poljuda odjednom proigra negdje drugdje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije