Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZLATNA BOŽICA' U HRVATSKOJ

VIDEO Trofej prvaka svijeta stigao u Split, donio ga je legendarni Marco Materazzi, neviđene mjere osiguranja

Split:  U splitsku zračnu luku sletio avion s kultnim peharom za naslov svjetskog nogometnog prvaka
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
17.09.2022.
u 12:53

Trofej ćete moći vidjeti u Hrvatskom domu na Prokurativama – u subotu od 16 do 20 sati i u nedjelju od 10 do 18

U Split je stigao pehar prvaka svijeta, u sklopu FIFA World Cup Trophy Tour by Coca-Cola, a donio ga je legendarni talijanski nogometaš Marco Materazzi, bivši kapetan Italije s kojom je 2006. godine osvojio svjetsko prvenstvo. 

Dvodnevna aktivacija planirana je u Hrvatskom domu i na Prokurativama gdje nas očekuje bogat program za posjetitelje koji će se uživo moći doživjeti trofej osvajača Svjetskog nogometnog prvenstva.

FIFA ambasador tijekom dva dana u Splitu je Marco Materazzi, dok je domaća legenda Robert Jarni, proslavljeni vatreni i osvajač svjetske bronce iz Francuske nezaboravne 1998. godine. 

Večernji list će također sudjelovati u ovoj zanimljivoj i atraktivnoj manifestaciji, naša Dea Redžić će biti u  avionu s kojim dolazi trofej. Radi se o posebno brendiranom i uređenom zrakoplovu.

Održat će se i konferencija za novinare u Hrvatskom domu 17.9. u 14 sati, nakon toga će uslijediti i ntervjui s ambasadorima turneje Marcom Materazzijem i Robertom Jarnijem nakon konferencije za novinare

Tijekom oba dana koja će trofej biti dostupan građanima, a u suradnji sa Sportskim igrama mladih, na Prokurativama će biti odigrana simulacija Svjetskog prvenstva. U nedjelju u 18 sati Marco Materazzi i Robert Jarni odigrat će revijalnu utakmicu s djecom iz udruge Down 21 Split

U nedjelju u 20 sati oranizirano je koktel primanje za poslovne partnere i osobe iz javnog života u Splitu. Također će biti prisutne FIFA legende i gradonačelnik Splita, Ivica Puljak koji će od Materazzija primiti repliku trofeja namijenjenog pobjednicima svjetskog nogometnog prvenstva.

Inače, velike su mjere osigurana u gradu Splitu jer se radi o originalnom i skupcjenom trofeju poznate 'zlatne božice' koja će se do centra grada prevoziti u blindiranom vozilu. Poznato je da osvajači Mundijala zapravo dobiju - repliku trofeja. Osiguranje se sastoji od 20-tak ljudi uz hrvatsku policiju, ideja FIFA-e je da pehat obiđe sve zemlje članice ove svjetske nogometne organizacije.

>> Šime Vrsaljko oprostio se od reprezentacije Hrvatske: 'Nije lako, ali vrime je...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije