Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Dalić nakon remija: Potez Kramarića nije bio rezonski, pas se trebao odigrati

Split: Zlatko Dalić na konferenciji za medije nakon utakmice
Luka Stanzl/PIXSELL
26.03.2023.
u 10:38

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić je jutro nakon remija s Walesom (1:1) razgovarao s predstavnicima medija, prije odlaska na let u Tursku, gdje Hrvatska u utorak (20:45) igra novu utakmicu kvalifikacija za EP

Hrvatska nogometna reprezentacija nije započela Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine onako kako su svi priželjkivali. 'Vatreni' su u prvom kolu na prepunom Poljudu u Splitu odigrali neriješeno, 1:1 protiv Walesa, nastavivši tako lošu tradiciju Hrvatske na otvaranjima kvalifikacijskih ciklusa. 

U utakmici je treća momčad svijeta dominirala, kreirala pregršt prilika, koje su okrunjene pogotkom Andreja Kramarića za 1:0 u 28. minuti. Hrvatska je bila bolja momčad i nakon tog pogotka te tražila drugi zgoditak, ali završnica jednostavno nije bila na razini. Kazna je stigla u trećoj minuti sudačke nadoknade, na samom kraju susreta kad Wales nakon dugog ubacivanja rukom sa strane dolazi do 1:1 preko Nathana Broadheada.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić je bio šokiran i rastužen završnicom utakmice, ali je odmah nakon utakmice u izjavama rekao da nema panike i da se treba ići dalje.

Novi razgovor izbornika s medijima i javnosti održan je jutro nakon susreta, u Splitu, taman prije leta za Tursku u kojoj Hrvatska novu utakmicu kvalifikacija igra u utorak (20:45).

- Tužan sam jer smo izgubili dva boda u zadnjoj minuti, iz njihovog jedinog udarca u okvir gola. Imali smo tijekom cijele utakmice kontrolu, jedan dio jesmo pali u drugom poluvremenu, nekih 15 minuta, ali smo vratili inicijativu i bili dominantni pred kraj - započeo je Dalić, pa dodao:

- Znali smo da je taj aut njihova opasnost i već su nam pokušali praviti opasnosti ranije u utakmici, ali bio je na kraju prisutan manjak koncentracije. Nekad ti nogomet da, nekad ti uzme, ali sve ima svoj razlog zašto. Dalo nam je protiv Rusije i Brazila, a ovdje nam je uzelo. Dogodilo nam se u zadnjoj sekundi, ali što je - tu je. Idemo dalje. Moramo razmišljati o Turskoj, na teškom gostovanju u Bursi - rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatska reprezentacija često je kiksala na otvaranju kvalifikacijskih ciklusa, ali nakon tih kikseva se gotovo uvijek uspješno i suvereno vraćala.

- Moramo se vratiti. Nebitno je kad će nam osvojiti te bodove, bolje bi bilo što prije. Turska će biti nezgodna na gostujućem terenu, a s igračima moram razgovarati o koncentraciji. Nemam primjedbe na generalnu igru, dečki su ispoštivali sve, samo na tu koncentraciju.

Puno se nakon utakmice, kao i posljednjih mjeseci, pričalo o napadačima. Izbornik Dalić dobio je pitanje hoće li zvati Diona Drenu Belju nakon što se Marko Livaja ozlijedio na utakmici s Walesom. No, Dalić još uvijek ne otpisuje napadača Hajduka te je zadovoljan onime što trenutno ima u rosteru.

- Neću zvati nijednog igrača. Marko je dobio nezgodan udarac u leđa tijekom pada i vidjet ćemo kakva je situacija s njim, Imamo još i Musu i Kramarića za poziciju središnjeg napadača, pa ćemo razmotriti sve te opcije i vidjeti koja je najbolja opcija za Tursku.

Komentirao je izbornik Zlatko Dalić i potez Andreja Kramarića koji, pri 1:0 vodstvu u 45. minuti, nije dodao Ivanu Perišiću loptu za stopostotnu šansu, već je odlučio pucati lijevom nogom iz puno teže pozicije.

- Moj dojam je da se pas trebao odigrati, da damo taj gol i zaključimo utakmicu. Potez Kramarića nije bio rezonski, pucati lijevom nogom s 25 metara u toj situaciji - rekao je izbornik Dalić.

Kakva je situacija s Brunom Petkovićem?

- On se vratio u Zagreb i pauzirat će neko vrijeme, tako da će i dalje biti izvan pogona za ovaj ciklus.

25.03.2023. Split, stadion Poljud - Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales.Zlatko Dalic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Idući protivnik Turska je prema mnogima, pa i prema izborniku, najteži protivnik vatrenih u ovoj kvalifikacijskoj skupini.

- Čekamo da se Ladić vrati iz Armenije, gledao je utakmicu, pa će nam iskomentirati kakvi su oni. Bit će to nezgodna i teška utakmica, Turska i mi smo favoriti za prva dva mjesta u ovoj skupini. Bitno je vratiti se da nas ne poljulja. Zasad nas nikad nije poljuljalo, nadam se da neće ni sad - rekao je Dalić, pa dodao:

- Žao mi je najviše publike u Splitu i razočarani smo, ali ne smijemo dopustiti da posljedice budu velike. Imamo svoj cilj, a to je plasman za Euro.


 
 

 

Komentara 52

DU
Deleted user
11:47 26.03.2023.

Krama je trebao dodati,ali ne komentiraš Livaju koji je bio igrač manje i katastrofalne izmjene koje si napravio.

DI
Dingač
12:07 26.03.2023.

kraj je bio totalno loš. naši su se zadnjih 5 minuta ponašali kao da su pobijedili i to ih je kaznilo. Nadam se da će ubuduće igrati iz sve snage dok sudac ne odsvira kraj.

Avatar mustafa2
mustafa2
11:44 26.03.2023.

naravno da je kramaric trebao odigrati loptu prema perisicu ali dalicu nije tvoje da javno stavljas svoje igrace na stup srama. o tome se prica u svlacionici a ne po ovakvim medijima koji jedva cekaju da od te obicne izjave naprave skandal. da je kramaric i odigrao tu loptu do perisica to jos uvijek ne znaci da bi perisic zabio. niste remizirali zbog kramarica vec zbog primljenog gola tako da treba loptu spustiti na teren i razmisliti gdje su bile greske i to rijesiti u krugu ekipe a ne javno. ni jedan hrvatski napadac nije u top 50 u svijetu a ipak je hrvatska osvojila trece mjesto u kataru i to u prvom redu zbog zalaganja i zajednicke igre. hrvatska ima svjetsku klasu u luki, brozu i kovi a ostalo je prosjek pa i ispod prosjeka, takvoj ekipi treba mir i zajednistvo a ne svadje preko medija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije