Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROLAND GARROS

Katastrofalno izdanje Čilića, Wawrinka se prošetao do polufinala!

Foto: Reuters
07.06.2017.
u 18:15

Bio je ovo njihov 14. susret u kojem je naš najbolji tenisač ubilježio je 12. poraz.

Marin Čilić nije uspio izboriti svoj prvi polufinale Roland Garrosa. U četvrtfinalu ga je bez većih poteškoća svladao Švicarac Stanislav Wawrinka sa 6:3, 6:3 i 6:1 za sat i 40 minuta igre.

Čilić je nastavio tako loše iskustvo sa Švicarcem, koji je u Hrvatskoj poznat i kao dečko Donne Vekić. Bio je ovo njihov 14. susret u kojem je naš najbolji tenisač ubilježio je 12. poraz. Čilić na slavlje nad trećim igračem svijeta čeka sedam godina, obje svoje pobjede postigao je 2010. godine (u Chennaiju i na Australian Openu).

Bilo je to jako loše izdanje Čilića koji je danas napravio 32 neprisiljene pogreške i šest dvostrukih servis pogreški. Na početku meča nije izgledalo da će tako završiti jer je Čilić već u prvom gemu stigao do break-lopte koju je Wawrinka spasio odličnim servisom. Nakon toga je naš tenisač izgubio gem na svoj početni udarac što nije uspio nadoknaditi.

Sličan je bio i početak drugog seta. Čilić je prvi stigao do break-lopte koju nije iskoristio da bi mu u sljedećem gemu Wawrinka oduzeo servis. Marin je odgovorio jedinim breakom u meču za 3:3, ali onda je uslijedio veliki pad u igri. Wawrinka je  osvojio osam gemova zaredom, a Čilić je u trećem setu uspio osvojiti tek jedan gem.

Wawrinka će u polufinalu će igrati protiv pobjednika susreta između Britanca Andyja Murraya i Japanca Keija Nishikorija. Čiliću utjeha može biti to što je prvi put stigao do četvrtfinala Roland Garrosa te što je zaradio 340 tisuća eura.

1/6

Čilić - Wawrinka 3:6, 3:6, 1:6

Treći set:

1:6 - Kraj! Wawrinka je razbio Čilića koji danas nije bio pravi...

1:5 - Čilić je prekinuo seriju Wawrinke od osam uzastopnih gemova. Barem neće biti nula u trećem.

0:5 - Wawrinka je osvojio osmi gem zaredom i na korak je od polufinala.

0:4 - Novi break za Wawrinku, Čilić se sasvim raspao...

0:2 - Break za Wawrinku! Marin je izgubio tri svoja posljednja servisa i ovo sada izgleda jako loše. Samo ga čudo može spasiti od poraza...

Drugi set:

3:6 - Wawrinka je osvojio drugi set! Čilić je opet vidno pao, a to svjedoči i podatak da već ima pet dvostrukih servis pogreški. Švicarcu je za prva dva seta trebao sat i 15 minuta. Marin je sada u teškoj situaciji. 

3:5 - Wawrinka je stigao na jedan gem od osvajanja drugog seta.

3:4 - Nažalost, izjednačenje nije dugo trajalo. Wawrinka je opet uzeo servis Marinu koji nije osvojio ni poen.

3:3 - Čilić je napravio break! Marin je odlično reagirao, odigrao vrlo dobar gem i iskoristio treću break-loptu danas!

2:3 - Marin se pribrao nakon izgubljenog servisa i nastavlja se boriti. Iza nas je sat vremena igre.

1:2 - Nažalost, Čilić je opet izgubio svoj servis. Marin je u prethodnom gemu imao break priliku, a sada nije osvojio ni jedan poen i Wawrinka ima veliku prednost.

1:1 - Čilić je imao prvu break priliku u meču, prednost na servis Wawrinke, ali se Švicarac izvukao.

1:0 - Čilić je osvojio prvi gem i čini se da je dosegao radnu temperaturu.

Prvi set:

3:6 - Wawrinka je bez izgubljenog poena osvojio gem i prvi set! Čilića je koštao loš ulazak u meč, no dojam je da igra sve bolje.

3:5 - Čilić je sada vodio 40:0, Wawrinka je uspio doći do izjednačenja, ali je naš tenisač osvojio gem. Čilić igra sve bolje, no Wawrinka će servirati za set.

2:5 - Wawrinka je stigao na gem do prvog seta, Čilić je još izvan pravog ritma.

1:4 - Čilić je osvojio prvi gem na svoj servis, ali Wawrinka je odgovorio sigurno osvojenim gemom. Švicarac za sad izgleda vrlo uvjerljivo.

0:3 - Čilić je još bez osvojenog gema.

0:2 - Break za Wawrinku! Nije dobro počelo, Švicarac je osvojio gem na svoj servis, a onda uzeo gem na Čilićev.

Komentara 16

RI
rikavac
17:54 07.06.2017.

Toliko od Cilica i njegovoj igri poslije pobjeda nad nekim bezveznim igracima izjava je da igra dobro i da je u dobroj formi i dodje neko iz top 10 koji je ozbiljniji i odma kraj.

DH
dalibor.hren
19:53 07.06.2017.

"Samo trebam zadržati ovu razinu igre!" Nije Marin računao na to da je s punim gaćama teško trčati!

Avatar Point_of_view
Point_of_view
18:42 07.06.2017.

Čilić je statist i samo se čudi, što sve Wawrinka može istrčati i kontrolirano vratiti. Berdrych, Raonić i Co. idu još nekako, ali za Wawrinku! Čilić jednostavno nije toliko kompletan igrač, da bi mogao računati na uspjeh protiv ovakvog profila igrača. Meni je reporter HTV bio jako zagonetan. Umjesto da jednostavno kaže da Marin nije dorastao igri kalibra Wawrinka, on stalno ponavlja mantru, kako Marin ne izgleda loše, samo što nema sreće. Ovaj ishod matcha nema sa srećom nikakve veze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije