Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka mladih

Maestralni Dinamo u Kranjčevićevoj naigrao Chelsea 4:2

Zagreb: UEFA Liga prvaka mladih, 1. kolo, GNK Dinamo - FC Chelsea
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.09.2022.
u 15:30

Chelsea je bio osvajač ovoga natjecanja, 2015. i 2016. godine, dok je Dinamo najdulje dogurao do četvrtfinala 2019. godine, kada ga je eliminirao upravo Chelsea.

Mlada momčad Dinama je u utorak u utakmici 1. kola skupine E Lige prvaka mladih na stadionu u Kranjčevićevoj pobijedila Chelsea sa 4:2. 

Dinamovi juniori su rano došli u vodstvo, već u šestoj minuti susreta Lovro Gubijan je nakon dodavanja Topića zatresao suparničku mrežu. Na 2:0 diže Gabrijel Rukavina u 20. minuti.

Prvi gol za goste zabio je u 29. minuti Castledine, no samo pet minuta kasnije Anes Krdžalić zabija treći gol za Dinamo.

Odmah na početku drugog poluvremena, u 48. minuti Topić je strijelac za Dinamo nakon asistencije Čuljka.

U 79. minuti sudac je dosudio kazneni udarac za Chelsea nakon što je Gubijan napravio prekršaj na Castledineu, no Dinamov vratar Luka Pršija obranio jedanaesterac Judeu Soonsupu Bellu.

Tri minute nakon toga, Castledine je zabio svoj drugi gol na utakmici za 4:2.

Sljedeću utakmicu Dinamovi juniori igraju 14. rujna protiv Milana u gostima.

Chelsea je bio osvajač ovog natjecanja dva puta 2015. i 2016. godine, dok je Dinamo najdalje dogurao do četvrtfinala 2019. Tada ga je izbacio baš Chelsea.

Ove godine u juniorskoj Ligi prvaka su prvi put dva kluba iz Hrvatske. Osim Dinama juniorsku Ligu prvaka igra u Hajduk koji je plasman u ovo natjecanje osigurao kao državni prvak i prvi susret igra 12. rujna protiv Gebale iz Azerbajdžana. Dinamo se plasirao zahvaljujući plasmanu seniora.

Tekstualni prijenos susreta uživo:

KRAJ! 

81' Samo minutu nakon promašenog kaznenog udarca Chelsea je dao gol. Glavom je pogodio Castledine. To je njegov drugi pogodak na susretu.

80' Luka Pršlja je obranio kazneni udarac! 

54' Prva izmjena u redovima Dinama. Iz igre je izašao Vito Čaić, a umjesto njega je ušao Marko Brkljača koji je nedavno pristigao u plavu svlačionicu iz Hajduka.

48' GOOOOL! Dinamo je ponovno zabio! Fran Topić je sjajno pogodio nakon proigravanja kroz obranu gostiju Frana Čuljka.

Počeo je drugi dio susreta.

POLUVIJREME

Završen je prvi dio susreta u kojem hrvatski predstavnik Dinamo vodi 3:1 protiv engleskog Chelseaja

45' Narasle su tenzije na kraju prvog dijela nakon jednog prekršaja Čaića nad Hallom kojim je spriječio kontru Engleza. Hall mu je odlučio uzvratiti unošenjem u lice pa su se uključili i ostali igrači. Sudac je sve smirio podijelivši obojici žute kartone.

34' Anes Krdžaliiiić! Sjajan pogodak s lijeve strane s 20-ak metara udaljenosti od protivničkih vrata. Lopta je udarila dalju vratnicu pa bližu i onda otišla u gol.

29' Chelsea smanjio na 2:1. Nakon akcije po desnoj srani Chelsea se vraća u susret. Imali su Englezi već nekoliko prilika, a jedna je 'morala' ući.

20' GOOOOOL! Dinamo vodi 2:0. Strijelac je Gabrijel Rukavina, nakon fantastičnog driblinga - piruete, kojom je izbacio svog čuvara na lijevoj strani kaznenog prostora. Ušao je korak-dva prema sredini i onda postigao gol u bliži kut.

17' Chelseajev napadač Thomas je lijepo prošao pokraj Dinamovog vratara, ali nije se najbolje snašao pred praznim Dinamovim vratima i pogodio je stativu.

7' Dinamo vodi 1:0! Lovro Gubijan je zabio s ruba šesnaesterca u suprotni donji kut nakon lijepe akcije Dinama po desnoj strani. Iako je Chelsea bolje krenuo u susret Dinamo je zabio iz prvog pravog napada.

Počelo je prvo poluvrijeme.

Ključne riječi

Komentara 1

NI
nitram
17:21 06.09.2022.

bilo bi lijepo da ste objavili ipostavu plavih nada koje ocitale lekciju klincima kolijevke nogometa, jer ovo sto ce Chelsea izvesti na Maksimirski stadion nisu englezi nego ujadinjene nacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije