Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO 2020.

Otkrio prednost Hrvatske: Nijemci su imali tupe poglede, bez želje i volje...

17.01.2020.
u 11:11

O igri izabranika Line Červara i o tome što nas čeka, prije svega susret s Nijemcima, govori proslavljeni hrvatski rukometaš, a sada trener, Ivica Obrvan.

Hrvatska rukometna reprezentacija u prvom je kolu skupine drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Beču svladala domaćina Austriju s 27:23 (13:8).

Time je nastavila sjajan niz još od skupine u Beču, gdje je upisala sve tri pobjede te krupnim koracima naša reprezentacija gazi prema polufinalu

O igri izabranika Line Červara i o tome što nas čeka, prije svega susret s Nijemcima, govorio je proslavljeni hrvatski rukometaš Ivica Obrvan

- Riješili smo to uspješno s njima koji kvalitetom nisu ni blizu nama. Naravno, uvijek postoji opasnost kada igrate protiv domaćina, ali na kraju smo mi bili na 'domaćem' terenu pred pet do sedam tisuća naših navijača. Austrija je druga jakosna skupina, a mi smo bili i na nivou iz prvog kruga. Razoružali smo im napad našom sjajnom obranom, posebno Božovića i Bilyka. Treba naglasiti da su oni prve utakmice igrali protiv obrana koje njima više odgovaraju, 6-0 obrane gdje imaju mjesta za zalet i skok. U drugom poluvremenu se osjetio mali pad Domagoja Duvnjaka, ali napad je bio bolji u odnosu na Graz posebno s probuđenikm Cindrićem i Karačićem - rekao je u uvodu Obrvan. 

– Nama se ždrijeb otvorio. Prije su prolazile tri momčadi, a sada su zbog kikseva ispali Danska i Francuska. Mislim da je naša skupina lakša nego ona u kojoj su ispali Francuzi i Danci. Imamo dvije jake utakmice, s Njemačkom i Španjolskom. Češku bi trebali riješiti bez problema. Možemo dati više u napadu, Cindrić, Duvnjak i Karačić se bude. Duvnjak igra sjajno, zdrav je, u obrani je veličanstven. Takva tri igrača u vanjskoj liniji uz Luku Stepančića – teško da neka reprezentacija ima bolje vanjske igrače. 

Problemi su sedmerci, predzadnji smo, lošija je samo Poljska. 

- Kao trener gledam na sedmerce kao lutriju. To je nadigravanje s vratarom, promašaji naših sedmeraca nisu bili problematični osim u psihološkom smislu. Da smo gubili bodove zbog toga to bi onda bilo vrijedno analize. Taj segment igre nije nikakva problematika koju bi se trebalo posebno analizirati - objasnio je Obrvan. 

Pobjeda nad Nijemcima bi nas mogla dovesti do praga polufinala.

- Kada sam vidio momčad Njemačke, ni želje, ni strasti, pogledi tupi, pitao sam se što im se dogodilo. Ipak, gledajući utakmicu s Bjelorusima, nisu izgledali kao reprezentacija iz prvog kruga. Imaju problem na desnom vanjskom gdje nemaju dva najbolja igrača te im fali lucidnosti na srednjem vanjskom, tako da će biti maksimalno motivirani, ali dajem prednost našoj reprezentaciji. Uvjeren sam u našu pobjedu. S ova dva igrača na desnom vanjskom bili bi potpuno različita momčad– poručio je Obrvan. 

Nijemci su pod pritiskom nakon prvog kruga, a veći broj naših igrača igra u Bundesligi. 

– Igrat ćemo obranu 5-1, trebali bi kontrolirati utakmicu i zabijati lake pogotke. Nadam se da će naši igrači natjerati Nijemce na tehničke pogreške prije nego što lopta dođe do njihovih pivota, imaju sjajna četiri igrača na crti – dodao je. 

– Ako pred pet tisuća navijača igramo protiv Češke, onda je normalno da igrači budu ozbiljni tako da mislim da neće biti problema. Španjolci igraju svoju igru, imaju dosta starijih od 30 godina, napadali su ga mediji zbog sastavljanja momčadi. Igraju taktički rukomet, znaju kada se dodaje pivotu, dosta toga je automatizirano i mislim da protiv njih također možemo igrati. Nemaju šutera na lijevom vanjskom i jedini koji je neugodan za čuvanje jest Dušebajev. Nisu nikakav bauk i možemo igrati s njima – jasan je Obrvan o protivnicima nakon Njemačke. 

– Trebalo je dati više minuta igračima koji nisu igrali toliko. Slažem se s tim, ali dobro je da su Cindrić i Duvnjak dobili više minuta zbog toga što prošli mjesec u klubovima nisu bili standardni. 

Obrvan je komentirao i 'slučaj Štrlek'

On se oglasio na Instagramu gdje je izrazio potporu igračima i napisao da je spreman vratiti se. Pričalo se i da se radi o nekim zakulisnim igrama.

- Već sam rekao i prije i ponovit ću: Manuel Štrlek je među dva najbolja lijeva krila na svijetu! Njegova kombinacija s Mandićem bila je idealna. Ostalo je nedorečeno što se dogodilo, ali ne mogu komentirati riječi aktera koji su komentirali taj događaj. Mogu samo reći da je on za mene genijalan igrač i čovjek. Mislim da se treba sve riješiti razgovorom jer to nama može biti samo plus - otkrio je Obrvan te komentirao drugu skupinu, skandinavsku.

- Skandinavci kada igraju na domaćem terenu lete i razbijaju sve po terenu. Ispadanje Danske je veliko iznenađenje, a po Francuzima smo vidjeli da je Norvešku teško dobiti. Na svom terenu su uglavnom favoriti. Mislio sam da će Šveđani biti isto tako moćni, ali nisam prepoznao u njima reprezentaciju koja može napraviti nešto veliko. Slovenci su iznenađenje, Portugal i Island koji je uvijek dobar, ali im uvijek nešto nedostaje, imaju taj manji kadar igrača. Još uvijek dajem prednost Norveškoj i Švedskoj iako ostali mogu iznenaditi - poručio je Obrvan. 

- Ja bih u polufinalu izbjegao Norvešku, ali ako ste u finalu onda je tako kako je. Mene bi iznenadilo da ne budemo u polufinalu, ali dalje se ne usudim komentirati -  kazao je Obrvan koji je otkrio i svoje osobne planove.

- Zadnje četiri godine bio sam trener Chamberyja, od 2014. do 2018., a trenutno sam bez klupskog angažmana. U Francuskoj je bilo sjajno u klubu sa sjajnim uvjetima. Uhvatio me radni elan i jedva čekam klub gdje ću nastaviti karijeru - zaključio je Obrvan.

>>> Cijelu emisiju pogledajte ovdje

 

 

Komentara 15

PR
prajdali100
11:16 17.01.2020.

Sve nam se otvorilo.Sad ili nikada.

HE
herojulice
10:53 17.01.2020.

Kada su pogledi tupi onda se obično vadi krv i malo kontrolira na doping.

TA
Tag
12:15 17.01.2020.

Jos mi nismo imali pravi test..Upravo protiv Njemacke bit ce pravi ispit koliko vrijedimo...A ako pobijedimo,ta nas pobjeda vodi u polufinale...Jer Cesi ne bi trebali praviti probleme, a Spanjolce i ne moramo dobiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije