Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Ikona HNL-a prokomentirala čudan potez Riječana uoči derbija: 'Čemu to? Pa mogli su pobjeći i Hajduku i Dinamu'

Večernji TV
26.02.2024.
u 12:17

'Iskustvo? Naravno da je to ključno. Svaka čast svima, ali nije isto igrati u Dinamu i Hajduku ili u Rijeci', rekao je Ivan Bošnjak

Iza nas je derbi 24. kola HNL-a u kojem je Dinamo na Maksimiru minimalnim rezultatom pobijedio Rijeku. Golom Frana Brodića duboko u sudačkoj nadoknadi plavi su dečki iz Zagreba stigli na tri boda zaostatka za vodećim Riječanima na ljestvici domaćeg prvenstva. Rijeka je vodeća s 50 bodova, Hajduk na drugom mjestu ima 49, dok Dinamo sada broji 47 bodova uz jednu utakmicu manje.

Aktualno stanje u HNL-u, ali i dojam samog derbija u našem studiju, s novinarom Večernjeg lista Edijem Džindom komentirao je Ivan Bošnjak. Jedan od rijetkih nogometaša koji je u karijeri nastupao i za Hajduk i za Dinamo, ali i za Rijeku svakako je prigodan sugovornik upravo za ovakve trenutke. Bošnjak je, podsjetit ćemo, iz matične mu vinkovačke Cibalije u ljeto 2000. prešao u Hajduk s kojim je u prvoj sezoni osvojio titulu prvaka.

S Poljuda je otišao u Libiju, a onda se već dvije godine kasnije vratio u hrvatski nogomet, točnije – u Dinamo. Na Maksimiru osvaja po jedno prvenstvo i Kup, a u sezoni 2005./2006. bio je i prvi strijelac HNL-a s 22 postignuta pogotka, jednim više od Eduarda da Silve. Priskrbilo mu je to i transfer u belgijski Genk, a nakon epizoda u Grčkoj i Kini stigao je i u Rijeku. Bošnjak je, zanimljivo, bio jedan od prvih igrača koje je u proljeće 2012. godine angažirao tada tek ustoličeni novi predsjednik Rijeke, Damir Mišković.

– Očekivao sam takav, tvrd derbi. Od Rijeke su svi očekivali puno, ja nisam vidio ništa. Dinamo je bio umoran, Rijeka to na kraju nije iskoristila, a Dinamo je zasluženo pobijedio. Penal u 95. minuti izgleda kao da je pobjeda Dinama bila nategnuta zbog toga, ali nije – rekao je Bošnjak u uvodu emisije.

Kako ovaj tjedan može utjecati na momčad Dinama?

– Jako mnogo. Dinamo se muči od početka sezone. Jest, prošli su Betis i dobili Rijeku, ali ne izgleda ni približno kako bi trebao izgledati. Nije niti to nenormalno s obzirom na sve što se događalo ili se događa u klubu. Da je Dinamo izgubio protiv Rijeke, ispao bi iz borbe za titulu. A ovo im je najbolji tjedan u zadnjih ne znam koliko... Sad su oni puni samopouzdanja. I treneru je malo lakše raditi.

Utrka za naslov povlači priču o iskustvu pri osvajanju trofeja...

– To je glavni čimbenik unutar kluba. Kad imaš prave dečke, kad imaš frajere, možeš se nadati naslovu. Da sam čelnik ili navijač Rijeke, bilo bi mi glupo slušati svaka tri dana da nemamo pritisak. Volim imati pritisak. Dinamo je prošao Betis, umoran je. Rijeka priča o tome da se neće predavati? Pa da su pobijedili Dinamo pobjegli bi Hajduku na četiri boda, Dinamo na ne znam koliko... Volio bi vidjeti Đalovića što je govorio prije i poslije utakmice. Mislim da bi mu draže bilo da su izgubili 5:0 i igrali svoju igru. Rijeka nije imala strasti. Mijenjali su neke igrače, taktiku za Maksimir... Čemu to? Lider si, prvi si, s pobjedom protiv Dinama si ti taj...

Kako vama izgleda ta Rijeka? Tko igra najljepši nogomet u HNL-u?

– Igra Rijeka lijepo. Ali, druga je stvar imati pritisak i nemati ga. Ista je stvar i kod ispadanja, ispada samo zadnji pa ovi drugi sad igraju samo zato da bi igrali. Nije isto igrati u Dinamu i Hajduku ili u Rijeci. To nije ni približno isto.

Hajduk?

– Dugo su bili tamo gdje su bili, navikli su javnost da nema trofeja. Sad Hajduk radi fantastičan posao. Nije lagano doći do rezultata u kratkom roku. Hajduk se diže. Ne bježe ni Hajduk ni Dinamo od borbe za naslov. Naša liga pada? Po meni ne! Ne pada i bit će zanimljiva do zadnjeg kola.

Ključne riječi

Komentara 6

US
Uvijek SPREMAN
13:02 26.02.2024.

pa gdje su ti naši uspjesi od ranije kad imamo toliko ikona, legendi iz nekih prijašnjih vremena , aj nađite jednoga ga je poznat

Avatar Moodleen
Moodleen
13:52 26.02.2024.

Ikona? Gospode...!

EJ
ejStef
12:59 26.02.2024.

Ne treba zaboraviti da je ovu Rijeku stvarao Jakirović, te da je onda teško pripremiti iznenađenje kada klub igra protiv bivšeg trenera koji je doveo i vodio igrače. Sopić je dobro postavio igru i čekao greške Dinama, njemu je i neriješeno puno značilo. Ima još do kraja, bod bi Rijeci puno značio... S druge strane, Rijeka je mlada ekipa i nema puno igrača, nema dugu klupu. Treba to rasporediti do kraja... Dinamo se dosta srozao prema prošlim sezonama, no još uvijek ima 2-3 igrača koji čine razliku. Vidjet ćemo da li je to dovoljno za osvojiti naslov prvaka. Igre i kvaliteta igračkog kadra to baš ne obećavaju... Hajduk je doveo hrpu penzionera, Livaja i Krovinović su ozlijeđeni (i Kalinić), tako da niti tamo nije bajna situacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije