Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jurčević uzeo prvi bod

Samo remi! Mogli smo slaviti s pet komada, a na kraju smo spašavali živu glavu

Samo remi! Mogli smo slaviti s pet komada, a na kraju smo spašavali živu glavu
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
09.09.2019. u 20:03

Hrvatska nogometna reprezentacija u svom je petom nastupu u skupini E kvalifikacija za EURO 2020. na gostovanju kod Azerbajdžana u Bakuu odigrala samo 1:1 (1:0).

Svjetski doprvaci odlično su započeli susret i poveli u 11. minuti iz kaznenog udarca koji je realizirao kapetan i slavljenik Luka Modrić, no Azeri su uspjeli poravnati u 72. minuti preko Tamila Halilzadea.

Švicarski sudac Schaerer dosudio je kazneni udarac za Hrvatsku nakon što je braniča Krivocjuka, u želji da odbije loptu ispred Petkovića, lopta pogodila u nadlakticu.

Hrvatski kapetan, koji je u ponedjeljak proslavio 34. rođendan, bio je siguran izvođač s bijele točke.

Odmah nakon pogotka Hrvatska je preko Rebića imala dvije sjajne prilike za povećanje vodstva, ali se azerbajdžanski vratar Balajev istaknuo s dvije vrhunske obrane u sitzuacijama jedan na jedan. 

Nakon vrlo dobrih prvih pola sata, tijekom kojih je Balajev ponovo dvaput krasno obranio i Vlašiću, igra Hrvatske je pala, a domaći su osjetili kako im se pruža prilika za pozitivan rezultat.

U drugom poluvremenu Azeri su bili aktivniji, a prijetnje izjednačenjem ispunili su u 72. minuti kada je Halilzade prihvatio loptu na lijevoj strani. Otresao je najprije Brozovića, pa zatim prošao između Lovrena i Bartoleca te jakim udarcem sa sedam-osam metara i svladao Livakovića.

Hrvatska je i ovim bodom zasjela na vrh ljestvice sa 10 bodova iz pet susreta, slijede Mađarska s devet te Wales i Slovačka sa po šest bodova, a sve te tri reprezentacije odigrale su po četiri susreta.

Azerbajdžanu je ovo prvi osvojeni bod u ovim kvalifikacijama te je i dalje uvjerljivo posljednji.

Od 20:45 sati u ovoj skupini će u Budimpešti igrati Mađarska i Slovačka. Sljedeću utakmicu Hrvatska će igrati 10. listopada protiv Mađarske u Splitu.  

Komentara 104

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
19:15 09.09.2019.

Rebić totalno van forme.... Bolje da ga je izvadio na poluvremenu.

JM
ja-ma
19:45 09.09.2019.

Oršić pozvan ili ne?Što ovaj Rebić radi unutra?

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
20:11 09.09.2019.

Loše vođenje ekipe sa klupe. Nepravovremeno reagiranje sa izmjenama. U ovakvoj situaciji kad se protivnik uglavnom brani, Perišić je beskoristan. Ne može se ekipa voditi, kao da si u kazalištu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije