Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Marko Pavić
MASTERS U RIMU

Ćorić poražen nakon drame! Propustio dvije meč-lopte i izgubio od Federera

Ćorić poražen nakon drame! Propustio dvije meč-lopte i izgubio od Federera
Foto: Pixsell/Reuters
16.05.2019. u 20:10

Borna Ćorić izgubio je u trećem kolu ATP Masters turnira u Rimu od Švicarca Rogera Federera s 6:2, 4:6, 6:7 (7) nakon dva i pol sata velike borbe u kojoj je propustio dvije meč-lopte. 

Ćorić je bio na pragu svoje treće pobjede protiv Federera, uzeo je prvi set, a u tie-breaku trećeg je propustio vodstvo od 5:2 i dvije vezane meč-lopte kod 6-4. 

Federeru (37) je ovo bio drugi meč dana jer je ujutro slavio protiv Portugalca Souse.Ćorić je igrao još prekjučer i bio je u očitoj prednosti što se tiče energije, pa je "prohujao" prvim setom s 6:2, zahvaljujući dva oduzimanja Rogerova servisa na samom početku za vodstvo od 4:0. No, u drugom setu Federer je zaigrao puno bolje i u šestoj igri dolazi do prve "break-lopte" u meču i odmah je koristi za vodstvo od 4:2. Borna je u sljedećem gemu propustio 0:40 na servis Federera, no u devetom gemu Borna vraća "break" i činilo se da se vraća u igru, Ipak, Borna ne uspijeva zadržati svoj servis kod 4:5, dva vrlo loše izvedena forehand udarca koštala su ga seta.  

U odlučujućem setu Ćorić je propustio po jednu break-lopte u petom i devetom gemu, a set je bez oduzimanja servisa otišao u tie-break. Borna je prvi došao do prednosti povevši s 3:1 i 5:2, Federer smanjuje na 5:4 i Borna ima dva svoja servisa za pobjedu. Sjajnim forehandom Ćorić stiže do dvije meč-lopte, kod prve je na svoj servis Zagrepčanin poslao loptu u mrežu, a i kod druge je njegov bekhend ostao na vrhu mreže. Poenom za 7:6 Federer dolazi do meč-lopte koju Borna rješava odličnim prvim servisom, ali u sljedećem poenu opet griješi i Federer dolazi do druge meč-lopte koju iskorištava nakon što Ćorić volej šalje u mrežu.   

Ćorić je do danas od pet međusobnih mečeva protiv Federera dobio dva, a izgubio triput. Lani je slavio u finalu Hallea, kao i polufinalu Šangaja. Bio je ovo njihov prvi meč na zemlji. 
 

Komentara 4

DA
darwil
18:08 16.05.2019.

Borna prvi hrvatski reket biti će uskoro među prvih pet a onda......

MA
Mama
23:11 16.05.2019.

Sramota,od dide kojemu je ovo drugi mec danas.Dobro ima razmisljanje u igri ali negrize dovoljno i nema petlje prečesto zavrsiti mec.Netreba u tim godinama toliko kalkulirati vec vise riskirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije