Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srećom bez težih posljedica

Užas u Kolumbiji: Biciklist Ivan Sosa za vrijeme treninga napadnut vatrenim oružjem, napao ga vozač kamiona

Tour De La Provence - Stage 4
Foto: Lairys Laurent/ABACA
1/3
06.01.2023.
u 12:00

Napadi na bicikliste posljednjih su godina česti.

Ivan Sosa, vrhunski kolumbijski biciklist koji nastupa za momčad Movistar, doživio je oružani napad na treningu u domovini.Kako javljaju tamošnje novine El Tiempo, Sosu je napao agresivni vozač tegljača koji je najprije pucao iz pištolja u zrak, a zatim natjerao 25-godišnjeg biciklista da stane i udario ga oružjem u lice. Sosa je morao potražiti liječničku pomoć zbog ozljede brade.

Napadi na bicikliste posljednjih su godina česti. Tako je u Kolumbiji 2018. na treningu Oscar Sevilla opljačkan i ozlijeđen, morao je na bolničko liječenje zbog slomljene ruke i rebara. Sedam godina ranije Andrey Amador doživio je nešto slično u Kostariki, a i on je teško ozlijeđen.

Takvi se incidenti događaju i u tradicionalnim biciklističkim zemljama.

AUT, Tour of the Alps 20.04.2021, Innsbruck, AUT, Tour of the Alps, 2. Etappe, Innsbruck - Feichten Kaunertal, 122 km, im Bild v.l. Ivan Ramiro Sosa (COL, Ineos Grenadiers), Gianni Moscon (ITA, Ineos Grenadiers), Pavel Sivakov (RUS, Ineos Grenadiers) // during the 2nd Stage of the Tour of the Alps Cyling Race from Innsbruck to Feichten Kaunertal (122 km) in in Innsbruck, Austria on 2021/04/20. EXPA Pictures © 2021, PhotoCredit: EXPA/ Reinhard Eisenbauer EXPA/ Reinhard Eisenbauer
Foto: EXPA/ Reinhard Eisenbauer

Godine 2020. Belgijac Harm Vanhoucke udaren je šakom u lice tijekom treninga, incident koji se dogodio usred karantene zbog epidemije koronavirusa, kada su bila zabranjena nenužna putovanja, ali je profesionalnim biciklistima i dalje bilo dopušteno trenirati na otvorenom. U istom razdoblju verbalno je napadnuto nekoliko talijanskih biciklista.

U prosincu 2020. Andrea Vendramea udario je vozač tijekom treninga u talijanskom Venetu, a 2016. Belgijac Philippe Gilbert slomio je  nogu u tučnjavi s pijanim vozačem, piše cyclingnews.com.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije