Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euro 2016.

Uz vatrene u Francusku stiglo i pet tona opreme

Hrvatska reprezentacija aerodrom
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/6
08.06.2016.
u 07:00

– Ne, hranu nismo nosili – kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Ne bi im bile dovoljne ni šerpe s Mt. Everesta, oprema hrvatske reprezentacije iskrcavana je gotovo sat vremena. Kako i ne bi kada je u dva kamiona bilo više od pet tona opreme. Od kopački, dresova, opreme za trening pa do medicinskih pomagala. Svaki igrač ima četiri-pet pari kopački, to je ono osnovno bez čega ne idu i o čemu se igrači najviše brinu. Zanimljivo, u tih pet tona tereta potrebnih za život pedesetak članova hrvatske ekspedicije nije bilo hrane.

– Ne, hranu nismo nosili – kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Dakle, ništa od domaćih proizvoda, ali zato je s reprezentacijom kuhar Tomislav Đukić, šef kuhinje hotela Osijek, koji je kuhao za odbojkašku, rukometnu i košarkašku reprezentaciju. Inače, s reprezentacijom nema naših policajaca, Hrvatska je dobila dvojicu francuskih, koji se od naših neće odvajati dan i noć. Primjerice, kada je autobus s našim igračima stigao pred hotel, najprije su izašli policajci, dobro promotrili situaciju i tek nakon minute igrači i stožer mogli su van. Teško se netko nezvan može probiti do naših reprezentativaca, tako će biti i s navijačima, koji će se moći približiti hotelu, ali to je sve. Očekuje se da će hrvatski navijači ipak najvećim dijelom ostati u Parizu. Hrvatsko veleposlanstvo bit će im na usluzi, ljubazna Marta Nakić, Drnišanka u Parizu, inače sestra proslavljenog košarkaša Mihovila Nakića, dala nam je broj dežurne službe. Hrvatski državljani kojima bilo što zapne mogu se javiti na telefon 0033671486703 i djelatnici veleposlanstva će im rado pomoći. Osoblje koje se brine za sigurnost u suradnji s francuskim kolegama upozorava kako posebnu pozornost u Parizu treba obratiti na organizirane bande. Prema policijskim procjenama, lopovi iz cijele Europe krenuli su prema Francuskoj, prema Parizu, i traže lake mete. A od razdraganih i nacvrcanih navijača nema lakših...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije