Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIFA SE OPAMETILA

Utakmicu Hrvatske i Kameruna sudit će Pedro Proenca

Proenca
Foto: Andreas Gebert/DPA/Pixsell
16.06.2014.
u 16:42

Riječ je o vrlo dobrom suci koji je dijelio pravdu na najvećim utakmicama - finalu Lige prvaka 2012. između Bayerna i Chelseaja te finalu Europskog prvenstva iste godine u kojem su igrali Španjolska i Italija.

Portugalac Pedro Proenca (43) sudit će utakmicu Hrvatske i Kameruna na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, objavila je Fifa.

Riječ je o vrlo dobrom sucu koji je dijelio pravdu na najvećim utakmicama - finalu Lige prvaka 2012. između Bayerna i Chelseaja te finalu Europskog prvenstva iste godine u kojem su igrali Španjolska i Italija. Postao je tako prvi Portugalac koji je sudio finale Eura.

Dva je puta sudio našim momčadima. Prvi put na utakmici Dinamo - Malmö 2011. u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a drugi put na susretu Hrvatske i Turske (3:0) u dodatnima kvalifikacijama za Euro 2012.

Susret s Kamerunom igra se u srijedu u ponoć po našem vremenu, a nakon toga susreta valjda neće biti pritužbi na suđenje kao u susretu s Brazilom. Japanski sudac Yuichi Nishimura tada je oštetio momčad Nike Kovača i izazvao bijes hrvatskih navijača. Na njegovo suđenje žalili su se i nogometni stručnjaci pa su u Fifi odlučili da ovaj put ništa neće prepustiti slučaju.

>> Fifa poručuje: Uvjeravamo vas da suci ne favoriziraju Brazil

Komentara 12

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
19:13 16.06.2014.

Japanac je bio jedan unaprijed određeni letač da osigura pobjedu Brazila za slučaj da oni zaribaju, odmah od početka je bilo jasno da je ta utakmica jedina za koju je delegiran i zbog koje je uopće pozvan na svjetsko. Nisu stavili nekog boljeg suca jer svi suci s reputacijom kao ovaj ne bi nikad radili onakve stvari i ugrozili svoju reputaciju!

DU
Deleted user
18:46 16.06.2014.

To ne znaci ali bas nista. Bitno je tko ce suditi utakmicu Hrvatska-Mexico jer ako tucemo Kamerun a Brazil tuce Mexico ili odigraju nerijeseno, proraditi ce opet fifina kuhinja u korist Mexica. A i taktika Brazila da ne dodju na Spanjolsku unosmini finala. A cekajte tek kuhinje ako mi prodjemo u osminu finala i idmo na Spanjolsku!!!

LO
lopti28
23:01 16.06.2014.

Prevo regio-sotonistička UDBA izaberu Nishimuru (Nišava i Mura) a sada Pedra.Prikladno.A onda Di Caprio iznajmi Pachu u Brazila kao što ima Pasha u Zagrebu.....UDBAŠI providni ste da vas i mala djeca kuže!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije