Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNO KRITIKA

Utakmica Lige prvaka prouzročila puno kontroverzi zbog Hrvata i Srbina: 'Ovo je teška sprdačina'

HNK Šibenik i NK Osijek sastali se u 35. kolu SuperSport HNL-a
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
22.02.2024.
u 07:00

Naime, stoper Borussije Mats Hummels u kaznenom prostoru Borussije klizećim startom ušao je u veznjaka PSV-a Malika Tillmana, a sudac utakmice Srđan Jovanović iz Srbije pokazao je na bijelu točku.

Mnogo kontroverza i reakcija uslijedilo je nakon prve utakmice osmine finala Lige prvaka između PSV-a i Borussije Dortmund odigrane u utorak. Momčadi su u Nizozemskoj remizirale 1:1, a izjednačujući pogodak PSV-a u drugom poluvremenu dignuo je na noge cijelu njemačku nogometnu javnost. Naime, stoper Borussije Mats Hummels u kaznenom prostoru Borussije klizećim startom ušao je u veznjaka PSV-a Malika Tillmana, a sudac utakmice Srđan Jovanović iz Srbije pokazao je na bijelu točku. U svim usporenim snimkama bilo je više nego očito da je Hummels startom prvo odnio loptu pa tek onda suparničkog igrača. U VAR sobi je na ovoj utakmici bio hrvatski sudac Ivan Bebek, ali Jovanovićevu pogrešku naš je sudac pri VAR provjeri smatrao točnom odlukom te je PSV izjednačio preko Luuka de Jonga s 11 metara.

GALERIJA Nogometaši Dinama odradili trening uoči Betisa

HNK Šibenik i NK Osijek sastali se u 35. kolu SuperSport HNL-a
1/15

– Mogu samo reći da je odluka igračima teško pala. Vidjeli ste vrlo jasno da se nijedan od naših igrača nije slagao s njom – rekao je strateg Borussije Edin Terzić.

– To je nula posto penal. Nula! Čak su se i protivnički igrači smijali nakon odluke. Tillman se smijao kao lud, Bakayoko je umirao od smijeha – rekao je Mats Hummels.

Hummels se nije uspio smiriti ni nakon utakmice pa je svoje nezadovoljstvo izrazio i na društvenim mrežama.

"Čekali ste ovo, evo vam sad. Kakva sprdačina od penala protiv nas. Opet! Ne mogu vjerovati da se danas uz VAR mogu donositi sudačke odluke kao što je ova", objavio je Mats Hummels na svojem X profilu, dok je na istoj društvenoj mreži sa službenog profila Borussije Dortmund objavljeno deset upitnika.

VEZANI ČLANCI:

U drugoj utakmici gledali smo talijansko-španjolski okršaj teškaša u kojem je Inter na Giuseppe Meazzi svladao Atletico Madrid s minimalnih 1:0. Tako su nerazzurri nastavili svoju fenomenalnu formu ove sezone, u kojoj su u svim natjecanjima upisali tek jedan poraz. Inter, od kojeg manje udaraca na svoj gol ove sezone dozvoljavaju samo Manchester City i Arsenal, ograničio je Atletico na utakmicu bez udarca u okvir gola. U susretu je talijanska momčad bila apsolutno dominantna, ali preciznost u završnici je nedostajala. Posebno se promašajima istaknuo austrijski reprezentativac Marko Arnautović, koji od svojeg dolaska u Inter na posudbu iz Bologne prolazi teške trenutke. U 25 nastupa postigao je tek četiri pogotka za momčad iz Milana. No Arnautović se u 79. minuti važnim pobjedničkim pogotkom uspio iskupiti za promašaje protiv Atletica.

– Ovo je sigurno jedan od najvažnijih golova moje karijere. U proteklim tjednima promašio sam nekoliko velikih prilika, ali navijači mi nisu okrenuli leđa, nego su ostali uz mene. To mi je dalo energiju da ne odustanem i da na kraju zabijem – rekao je Arnautović, koji je svoj posljednji pogodak u Ligi prvaka zabio još tamo 2010. godine u dresu njemačkog Werder Bremena.

Komentara 2

BL
blekpanther
15:29 22.02.2024.

Neki dan Bosanac uništi Leipzig a sad Srbin i Hrvat Dortmund! Izgleda kao neki udruženi zločinački pothvat!

AN
Antonio1952
15:42 05.03.2024.

Sad ce ti pravednici dijelit pravdu u Hrvatskoj ligi. Nadam se da ce u Hajduku biti zadovoljni s Jovanovicem i Peljtom na koje se zale Nijemci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije