Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CAKTAŠ 'POCRVENIO'

Dinamo pobijedio na punom Poljudu, Gavranović opet zabio Hajduku

Dinamo pobijedio na punom Poljudu, Gavranović opet zabio Hajduku
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
03.04.2019. u 20:54

Hajduk je u najvećem hrvatskom derbiju izgubio na Poljudu 0:1 od Dinama. Strijelac jedinog pogotka bio je Mario Gavranović u 27. minuti. Švicarac je tako još jednom bio koban za bijele.

Sraz Hajduka i Dinama čekao se sa zanimanjem, nakon što su ispali iz Europe zanimalo nas je kako će plavi izgledati u ozbiljnoj domaćoj utakmici. A Hajduk koji u 2019. godini nije upisao poraz znatno se popeo na tablici i s velikim je ambicijama čekao ovaj derbi da bi i sebi pokazao koliko zapravo može.

>> Evo po kojim uzorima bi vatreni mogli dobiti novi stadion

Hajduk - Dinamo
1/20

Dobro popunjene tribine Poljuda uz pravu atmosfera, kao i obično ‘vruću’ bez obzira na vjetar, dočekale su derbi. Ovaj derbi s Dinamom Hajduku jako je puno bodovno značio. Bijeli su u borbi za izlazak u Europu i svaki bod im je važan, dok je Dinamo bodovno mogao doći rasterećen, iako željen i u ovom velikom domaćem derbiju pokazati zašto je toliko nadmoćan u ligi.

Stoga je i Nenad Bjelica izveo trenutačno najbolji sastav koji je imao na raspolaganju, tek je bilo malo dvojbi oko toga hoće li u napadu početi Petković ili Gavranović, a Bjelica se odlučio za švicarskog reprezentativca.

No, Petkoviću je moglo laknuti jer izbornik naše reprezentacije Zlatko Dalić ionako nije bio na derbiju i pogledao njega i potencijalne igrače za svoju vrstu u obje momčadi. Šteta, no izbornik je imao važnijeg posla, promovirati knjigu u Mostaru i to baš u 19 sati kad se igrao i derbi, tako da su i navijači Dinama i Hajduka u Mostaru morali birati između derbija i izbornika.

Možda nije znao kad se igra iako se raspored zna još od sredine lipnja. Šteta i zbog igrača, bore se, sanjaju reprezentaciju, a izbornik kao da im šalje poruku da baš i nisu važni, čak ako je i poslao svoje delegate.

Domaći trener Siniša Oreščanin najavio da je pripremio nekakvo iznenađenje, a ono je očito trebao biti Fran Tudor koji je zaigrao ofenzivno. Mladi Palaversa bio je na klupi pa se tako Oreščanin odrekao bonusa kojeg Hajduk dobiva za svaku utakmicu u kojoj taj mladić, igrač Manchester Cityja, odigra za splitsku momčad dok je u njoj na posudbi.

>> Pogledajte galeriju s utakmice Hajduk - Dinamo

Hajduk - Dinamo
1/9

Dinamo je poveo u 27. minuti. Iz slobodnog udarca s poprilične daljine pucao je Oršić, vratar Hajduka Posavec nije dobro reagirao na takav udarac, a odbijenu loptu pospremio je Gavranović.

Do odmora smo gledali sličan nogomet kao i od početka, tvrdo, borbeno, ali bez puno pravih akcija. Hajduk je pokušavao napadati, a Dinamo se lako branio, no u akcijama prema naprijed nije uspijevao spojiti tri uzastopna dodavanja. No, taktički je odigrao pametno pa je tako Splićane još udaljio od želje da prekinuo seriju utakmica s plavima u kojima ne znaju za pobjedu na Poljudu od ožujka 2016.

Nastavak je ponudio sličan nogomet onome iz prvog dijela, no sad je Dinamo imao malo više prostora i nekoliko puta opasno izašao prema vratima domaćina. Hajduk je uspio zaprijetiti tek jednom, neprecizno glavom, tako da Livaković nije imao posla veći dio utakmice.

Pokušali su treneri nešto svojim izmjenama, čak više Oreščanin jer je njegova momčad bila u rezultatskom minusu, no stvari na travnjaku nisu se bitno mijenjale.

Dojam je da je za novi uspjeh plavih zaslužan Bjelica, plavi su taktički jako dobro stajali, a njegovi igrači su sve defenzivne zadaće dobro provodili u djelo.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, ali u 77. je zaiskrilo na terenu. Nakon što je Šunjić povlačio s leđa za dres Caktaša, veznjak bijelih odalamio ga je po licu, te zasluženo dobio crveni karton. A Šunjić je za povlačenje također zasluženo dobio žuti karton. 

Dinamo je do kraja lakoćom održavao prednost, a Hajduk je jučer ipak pokazao premalo.

Poredak: Dinamo 70, Rijeka 53, Osijek 46, Lokomotiva 44, Hajduk 43, Gorica 39, Slaven 25, Inter 24, Istra 17, Rudeš 7.  

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Komentara 29

MA
Marsijanac
20:56 03.04.2019.

Sudac los. Malo je tu bilo nogometa a mnogo trke i nabijanja . Hajdukovci su sjekli Olma na svakom koraku

UV
Uvjekprotiv
20:39 03.04.2019.

Sad nek TOVARI kmeče sudac ba njihovoj strani a gube. Kaj trebaju polomiti Olma da mu svira faul?

Avatar Danfanielleonard
Danfanielleonard
20:01 03.04.2019.

Sudac I Mamic nas kredu. Knee. Konobar daj dupli jogurt. Kmeeee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije