Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RNK split

'Ukrajinska liga je puno jača od naše, prolaz bi bila senzacija'

Ivan Matić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
31.07.2014.
u 10:30

Tomislav Dujmović je izgladio odnose s braćom Žužul i kandidirat će za Splitovu momčad danas protiv Ukrajinaca

Nije to onaj Černomorec koji se lani u Europskoj ligi bez nekih većih teškoća obračunao s Dinamom. Nedostaje mu dosta igrača iz prošle sezone, većinom stranaca, koji su zbog situacije u Ukrajini potražili sreću na drugim destinacijama. Ali, i ovakav Černomorec je favorit u dvoboju 3. pretkola Europske lige protiv Splita. Svjestan je toga i oprezni strateg Splita Ivan Matić. Nije taj mladi stručnjak nikada bio od velikih riječi, svakom rivalu pristupa s dužnim respektom. Njegove najave nikada neće vrištati s naslovnica, ali momčad mu igra čvrsto, organizirano.

A dvoboj s Ukrajincima za Split ima tretman jedne od povijesnih utakmica, crveni žele napraviti iskorak u Europi.

- Černomorec je izuzetno kvalitetna momčad, naš najteži rival do sada. Vidjeli smo njihov start u sezonu i pobjedu od 4:0 u ukrajinskom prvenstvu. Kvalitetni su u svim linijama - kazao je Matić o Ukrajincima.

No, njegove želje se znaju. Matić se ne zanosi idejom da će pitanje konačnog pobjednika biti odlučeno već u prvoj utakmici.

- Važno je da na svom terenu sačuvamo čistu mrežu. I neodlučeni ishod bi me zadovoljio. Naravno, to ne znači da nećemo tražiti pobjedu, ali mi do prolaza možemo i u uzvratu - rekao je Matić.

Najavio je neke promjene u sastavu, možda se odluči za Tomislava Dujmovića, koji je izgladio odnose s braćom Žužul. Bilo je nekih financijskih nesuglasica, ali to je riješeno, pa Dujmović konkurira za momčad. Ono što je sigurno, igrat će Denis Glavina, koji je neizostavan član prve jedanaestorice. Splitov lijevi bočni dugo je igrao u Ukrajini.

- To je jača liga od naše, u Ukrajini se puno ulaže u nogomet. Znam da Černomorec nije ista momčad kao prošle sezone, sada igraju pretežno domaći igrači i držim da im se možemo suprotstaviti - smatra Glavina.

>> Split se obranio i u trećem pretkolu ide na Černomorec

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije