Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Ukiću 20 minuta protiv prvaka

23.11.2008.
u 21:47

Aktualni prvaci NBA lige, Boston Celticsi, upisali su 13. slavlje u sezoni pobijedivši košarkaše Toronto Raptorsa 118-103.

U utakmici igranoj u Air Canada Centru nastupio je i jedini hrvatski igrač u ovosezonskom izdanju najjače košarkaške lige svijeta, Roko Leni Ukić, čiju je vrlo dobru rolu nagrdio broj izgubljenih lopti.

Ukić je na parketu proveo gotovo dvadeset minuta, postigao sedam poena (uz šut 3/6 iz igre i 1/1 s linije slobodnih bacanja), četiri puta asistirao suigračima za koš, osvojio dvije lopte ali ih u međuvremenu i pet izgubio. Broj izgubljenih lopti hrvatskog košarkaškog reprezentativca odgovara trećini izgubljenih lopti svih igrača kanadske momčadi, ali, unatoč tome, lijepo je vidjeti da mu je trener momčadi Sam Mitchell vjerovao unatoč pogreškama. Will Solomon, koji se s Ukićem bori za minutažu na poziciji rezervnog razigravača Raptorsa, nije ulazio u igru.

Dodajmo da je na ovoj utakmici Jermaine O'Neal obnovio ozljedu lijevog koljena, istu onu zbog koje je napustio parket u utakmici protiv New Jersey Netsa (poraz 129-127 nakon dva produžetka).

Chris Bosh s 24 koša i šest skokova, odnosno Jose Calderon s 14 poena i devet asistencija bili su najbolji u redovima momčadi kojoj je ovo drugi poraz u nizu, dok je najbolju momčad Istočne konferencije (13-2) do novog uspjeha vodio šuterski raspoloženi (trice 5/7, ukupno 8/12) Ray Allen s 21 košem. Kevin Garnett je pridodao 15, uz šest skokova i pet asistencija za petu uzastopnu pobjedu svoje momčadi.

NBA liga, nedjelja:

Toronto Raptors – Boston Celtics 103:118

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije