Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostaje u Francuskoj

Ukić na Azurnoj obali, u francuskom drugoligašu Antibesu

Roko Ukić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
26.07.2019.
u 18:10

Uoči svoje 20. seniorske sezone, Ukić Antibes vidi kao idealnu destinaciju za igranje, a raduje ga što klub ima ambiciju ekspresnog povratka u prvu ligu što bi mu zacijelo donijelo i određene bonuse

Roko Ukić (35), dugogodišnji kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije, odlučio je ostati u Francuskoj. Nakon sezone provedene u prvoligašu iz pariškog predgrađa Levallois, Ukić je prihvatio ponudu francuskog drugoligaša Antibes Sharksa kojem se obvezao na vjernost od dvije sezone.

Uoči svoje 20. seniorske sezone, Ukić Antibes vidi kao idealnu destinaciju za igranje, a raduje ga što klub ima ambiciju ekspresnog povratka u prvu ligu što bi mu zacijelo donijelo i određene bonuse.

>> Pogledajte kakvim se poslom bavi košarkaš Hermes Analitice

Antibes je grad na Francuskoj rivijeri (Azurnoj obali), smješten između Cannesa i Nice, pa izbor Ukića, koji je u smiraju karijere, niti ne čudi.

No, s obzirom na njegove veteranske godine, to je možda dobra vijest i za hrvatskog izbornika Veljka Mršića koji na svakog kvalitetnog hrvatskog košarkaša, pa tako i na Ukića, računa u kvalifikacijama za Eurobasket.

Naime, Ukić će igrati samo jednu utakmicu tjedno i bit će dostupan u Fibinim prozorima.

Roko Ukić karijeru je započeo u Splitu nakon kojeg je pečalbarski dio svoje karijere proveo u Baskoniji, Romi, Toronto Raptorsima, Milwaukee Bucksima, Fenerbahčeu, Panathinaikosu, Cedeviti, Vareseu, Cantuu, AEK-u i Levalloisu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije