Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC ON ESPN 1

UFC spektakularno otvara suradnju s ESPN-om! Povratak Caina Velasqueza!

UFC
Foto: Fight Channel
12.02.2019.
u 09:26

UFC on ESPN 1: Ngannou vs. Velasquez ne propustite u izravnom prijenosu u noći s nedjelje na ponedjeljak 18. veljače od tri sata poslije ponoći samo na Fight Channel PPV-u!

Prvi UFC-ov event na ESPN-u donosi povratak bivšeg dvostrukog teškaškog prvaka i po mnogima najboljeg UFC-ovog teškaša svih vremena – Caina Velasqueza. Velasqueza u kavezu čeka bivši izazivač i nokauter Francis Ngannou koji će mu poželjeti dobrodošlicu na borilište nakon stanke od više od dvije godine.

UFC on ESPN 1: Ngannou vs. Velasquez ne propustite u izravnom prijenosu u noći s nedjelje na ponedjeljak 18. veljače od tri sata poslije ponoći samo na Fight Channel PPV-u!

Povratak Caina Velasqueza!

Cain Velasquez (14-2 MMA, 12-2 UFC) službeno se vraća i to u borbi kojoj smo se nadali još otkako smo prvi put pročitali insinuacije o tako nečemu. Bivši UFC-ov teškaški prvak predvoditi će prvi UFC event na glavnom ESPN-ovom kanalu i boriti će se protiv Francisa Ngannoua (12-3 MMA, 7-2 UFC).

18. veljače u Phoenixu ponovno gledamo Caina Velasqueza u Octagonu i to dvije godine i sedam mjeseci nakon njegova posljednjeg nastupa u srpnju 2016. godine na UFC 200 eventu, kada se vratio godinu dana nakon gubitka titule te je u svojoj poznatoj maniri savladao Travisa Brownea. Tko je tada mogao očekivati da će se jednog od omiljenijih UFC prvaka čekati toliko dugo!

Nakon što je 2011. godine predvodio prvi event na FOX-u, gdje je poražen od Juniora Dos Santosa u najgledanijoj UFC borbi u povijesti (5,8 milijuna domova), osam godina kasnije Cain Velasquez je ponovno borac koja otvara suradnju s novom velikom televizijom.

U vrijeme kada je Cain odradio svoju posljednju borbu, Francis je bio tek nadolazeći teškaš, koji je nešto ranije došao do pobjede nad Curtisom Blaydesom u Zagrebu. Dok se Cain oporavljao te otkazivao ugovorene borbe, Francis je došao do borbe za titulu prvaka, istu izgubio, našao se otpisan od svih nakon borbe protiv Derricka Lewisa, da bi se stigao vratiti pobjedom nad Curtisom Blaydesom u njihovom revanšu u kojem nikako nije bio favorit. Sada bi trebao biti spreman prirediti dobrodošlicu Cainu Velasquezu, po mnogima najboljem i najkvalitetnijem teškašu koji je ikad nastupao u UFC-u.

Ako pobijedio Ngannoua koji se nalazi na trećem mjestu teškaške ljestvice izazivača, Velasquez bi odmah po povratku mogao dobiti priliku boriti se za titulu prvaka. Naravno, tu se računa na to da njegov timski kolega Daniel Cormier više ne bude prvak, odnosno da titulu napusti kao što je najavio. Tada bi mu protivnik vrlo lako mogao biti Stipe Miočić.

Ponovno ugovorena sjajna borba UFC-ove lake kategorije između Feldera i Vicka

Borba između Jamesa Vicka i Paula Feldera već je bila ugovorena za prošlo ljeto no na kraju je Vick odustao od ovog dvoboja jer je dobio priliku predvoditi Fight Night mjesec dana kasnije i to protiv Justina Gaethjea. To mu baš i nije bio najbolji potez s obzirom na to da je nokautiran u prvoj rundi čime je prekinut njegov niz od četiri pobjede.

31-godišnji James Vick (13-2, 9-2 UFC) inače je svakako jedan od boraca s najboljim omjerom unutar UFC-ove kategorije do 70 kilograma te broji pobjede protiv boraca poput Francisca Trinalda, Josepha Duffya, Abela Trujilla i Jakea Matthewsa, dok su bolji od njega bili tek Justin Gaethje i Beneil Dariush. Spomenuta borba protiv Gaethjea bila mu je velika prilika i dugo ju je javno tražio no na kraju se nije proslavio i ponovno je u situaciji gdje mora graditi svoj put.

To će pokušati preko još jednog borca koji ima podjednake ambicije, a to je Paul Felder (15-4, 7-4 UFC) koji je također poražen u svojoj posljednjoj borbi. Međutim, ta  njegova borba protiv Mikea Perrya bila je u velteru, a sada se Felder ponovno vraća u svoju diviziju gdje je unutar niza od tri pobjede, odnosno s pet pobjeda u posljednjih šest nastupa. U pitanju je borac koji većinu svojih borbi završava nokautom i Vick će se morati toga pripaziti jer je u oba svoja poraza pokazao kako njegova brada baš i ne može podnijeti pravi udarac.

Ova oba borca nalaze se na službenoj UFC-ovoj ljestvici lake kategorije. Felder je ponovno na nju ušao, i to na 15. mjesto, nakon što je promociju napustio Eddie Alvarez, dok se Vick nalazi četiri mjesta iznad njega, s pogledom usmjerenim prema Top 10, koji mu je prošlu borbu izmakao.

Ekpresni povratak Cynthije Calvillo

Nakon što se vratila na pobjedničke staze velikom pobjedom na Fight Nightu u Argentini, UFC borkinja Cynthia Calvillo  (7-1 MMA, 4-1 UFC) očito se ne namjerava odmarati. Sljedeća je borba čeka na nadolazećem UFC-ovom eventu i to protiv Cortney Casey-Sanchez (8-6 MMA, 4-5 UFC).

Nakon vrlo teškog razdoblja, u kojem je doživjela poraz od Carle Esparze te nakon njega i suspenziju zbog pada na doping testu, Cynthia Calvillo je doživjela svojevrsno čistilište na Fight Nightu u Argentini. Prije borbe protiv Esparze su je smatrali najvećim talentom u promociji, a nakon nje je bila odjednom otpisana.

Cynthia je to sve ignorirala te je odradila fantastičan nastup unutar kojeg je slavila prekidom pred kraj prve runde. Bila je to njezina četvrta pobjeda u pet UFC nastupa i dokaz kako njezin talent nije odjednom samo ispario nakon borbe protiv Esparze. Ponovno je postala dio službenog poretka slamka kategorije gdje se nalazi na 13. mjestu. Odlučila je kako neće predugo čekati napad na povratak u Top 10, a prilika za to joj se upravo pružila.

Na UFC on ESPN 1 eventu Calvillo čeka borba protiv Cortney Casey. Casey je do sada u Octagonu nastupila devet puta te je upisala četiri pobjede i pet poraza, uključujući pobjedu u posljednjoj borbi u kolovozu kad je svladala Angelu Hill podijeljenom odlukom sudaca. Protiv Calvillo će morati braniti svoj status u kategoriji, ali možda se treba početi brinuti i za posao, jer u slučaju poraza biti će na četiri pobjede u deset borbi, što nikako nije rezime kakav se želi vidjeti kod borkinje šampionskih ambicija kakve Casey niti u jednom trenutku ne sakriva.

U još tri borbe koje prethode spomenutima gledamo okršaj pero divizije između Alexa Caceresa i Krona Gracieja, Vincente Luque i Bryan Barberena će se okušati u meču velter divizije, a još jednu borbu u pero diviziji odradit će Andre Fili i Myles Jury.

UFC on ESPN 1: Ngannou vs. Velasquez ne propustite u izravnom prijenosu u noći s nedjelje na ponedjeljak 18. veljače od tri sata poslije ponoći samo na Fight Channel PPV-u!

UFC on ESPN: Ngannou vs. Velasquez

Francis Ngannou vs. Cain Velasquez

James Vick vs. Paul Felder

Cortney Casey vs. Cynthia Calvillo

Alex Caceres vs. Kron Gracie

Vincente Luque vs. Brian Barberena

Andre Fili vs. Miles Jury

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije